Wrzucam fotorelacje z budowy paczki gitarowej 2x12 opartej na wymiarach Mesa Boogie 2X12 RECTO HORIZONTAL
Do budowy użyłem 18mm sklejki brzozowej, kilku ręcznych narzędzi i frezarki do wycięcia otworów i zaokrąglenia krawędzi ( nie pamietam radiusa ale chyba 8mm - wkrótce będzie poprawka na 12mm ). Całość budy i ramki na froncie sklejona klejem Titebond bez użycia ani jednego wkrętu, czy kołka. Ściana frontowa wkręcona od wewnątrz do przedniej ramki. Tylna ściana od zewnątrz do wklejonej ramy. Nie stosowałem żadnych wzmocnień w narożnikach od wewnątrz. Na paczkę spokojnie mogę usiąść - a nawet wejść ( 80kg ).
Założenie było takie że ma to być jak najczystsza forma do mieszkania. Bez zbędnych dupereli. Tak więc nie ma uchwytów, narożników, bizy, maskownicy itp. Dla ułatwienia dostępu do terminala ( w budowie ), oraz sprzątania pod i za paczką zbudowałem dla nie prosty wózek/podstawę.
Wykończenie jakie planuję to bejca, lub olej do drewna i wosk lub lakier ( decyzja nie zapadła na tą chwilę ).
Paczka już stoi w salonie od kilku miesięcy udając kolejny z mebli - aby nie drażnić żony