Może i temat elektryczny, ale i informatyczny. Znajomej zjadło z chmury google Kontakty w telefonie-komputerku smartfonowym. Co to jest synchronizacja.
Termin z energetyki, oznacza bardzo ważny stan, dla sieci energrtycznych. By Nowe źródło U~ pracowało poprawnie i nie zakłócało Sieci 230/50Hz, należy sprawić, by sinusy się nakładały: muszą być przesunięte o zero stopni (itp-wiecie, macie, Koledzy oscyloskopy). Dlaczego jest to ważne? Przy przesunięciu o pewien Kąt, ~U, względem, Krajowego systemu synchronizacji (były kiedyś komunikaty w Pr1. PRadio), źródło to może przeciwdziałać, zamiast dostarczać Mocy, do Sieci. Niby dziwne, a znane już od Geniusza prądu przemiennego, Mikołaja Nikoli Tesli.
Podobna Rzecz, jest realizowana w komputerach. Robi to, to, że na Urządzeniach komputerowych, są dociągane dane, na nich (kilka opcji). By zachować kontakty, trzeba zrobić tylko Beckup i to częściowy: skopiować Kontakty w postaci pliku *.TXT, w znane sobie miejsce pamięci nieulotnej. Później sobie odtwarzamy. Plik jest malutki, a jakże Użyteczny. Telefon komórkowy, mam od ~1996 roku, ten sam numer i ciągle te same kontakty+. A Sim odtwarzałem itp. nie mówic o pięciu, chyba, aparatach. Polecam ten sposób. Dobrego Dnia Józef
Dziś o synchronizacji
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- czyt
- 375...499 postów
- Kontakt:
Dziś o synchronizacji
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.