Problem z dostępem do forum.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Problem z dostępem do forum.
Dzisiaj rano,przez kilkadziesiąt minut ,nie miałem możliwości otworzenia Naszego forum.Czy ktoś miał dzisiaj podobny problem?
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Nie działa poprawnie. Od kilku dni posty nie stają się przeczytane - trzeba się wylogować i zalogowac ponownie. Do tego co jakiś czas zamiast http://www.trioda.com wskakuje adres http://www.trioda.nazwa.pl, nie można się tej tymczasowej nazwy pozbyć?Romekd pisze:Ja miałem podobne problemy. Na szczęście było to tylko chwilowe i obecnie Forum działa już poprawnie.
Dziś pojawiło się coś takiego:
Błąd nr 1
phpBB : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 1142 INSERT command denied to user 'trioda_1'@'server178002.rev.netart.pl' for table 'phpbb_sessions'
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('5a60da91097f55a44511ebd8905edb9d', -1, 1142587435, 1142587435, '531f29b0', -10, 0, 0)
Line : 189
File : sessions.php
Błąd nr 2.
[404] File Not Found : Plik nie istnieje
Podany w zapytaniu URL /trioda/php/forum/index.php nie został odnaleziony na tym serwerze.
The requested URL /trioda/php/forum/index.php was not found on this server.
Pozdrawiam
Błąd nr 1
phpBB : Critical Error
Error creating new session
DEBUG MODE
SQL Error : 1142 INSERT command denied to user 'trioda_1'@'server178002.rev.netart.pl' for table 'phpbb_sessions'
INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('5a60da91097f55a44511ebd8905edb9d', -1, 1142587435, 1142587435, '531f29b0', -10, 0, 0)
Line : 189
File : sessions.php
Błąd nr 2.
[404] File Not Found : Plik nie istnieje
Podany w zapytaniu URL /trioda/php/forum/index.php nie został odnaleziony na tym serwerze.
The requested URL /trioda/php/forum/index.php was not found on this server.
Pozdrawiam
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Loguje cię, ale na trioda.com, ale ładuje stronę trioda.nazwa.pl, na którą to stronę już nie jesteś zalogowany (tzn. jesteś, bo to fizycznie to samo, ale przeglądarka nie wysyła cookie z identyfikatorem sesji, bo adres jest inny). Zamień część 'nazwa.pl/trioda/' na 'trioda.com/' i zobaczysz, że działa.Michu pisze:Ja musze klikać 2 razy zaloguj. Po pierwszym kliknięciu odświeża mi strone, ale nie loguje. Dopiero ponowne kliknięcie załatwia sprawe.
BTW. DOmenę 'www.trioda.nazwa.pl' można by już zlikwidowac, bo tylko zamieszanie powoduje.
- jakosek
- 125...249 postów
- Kontakt:
Być może to są właśnie problemy z serwerem w NetArt, też mam u nich serwer no i fakt, do szybkości nic nie można mu zarzucić, ALE...
Serwer NetArt jest też na czarnej liście Przema (taka polska wersja phpBB z wtyczkami), ponieważ występują niewyjaśnialne kłopoty z forami opatymi o phpBB na ich serwerach, nie pomagają maile do adminów.
Pozostaje wierzyć że podobnych problemów będzie jak najmniej.
Serwer NetArt jest też na czarnej liście Przema (taka polska wersja phpBB z wtyczkami), ponieważ występują niewyjaśnialne kłopoty z forami opatymi o phpBB na ich serwerach, nie pomagają maile do adminów.
Pozostaje wierzyć że podobnych problemów będzie jak najmniej.
- Michu
- 375...499 postów
- Kontakt:
Dzięki, pomogło.tszczesn pisze:Loguje cię, ale na trioda.com, ale ładuje stronę trioda.nazwa.pl, na którą to stronę już nie jesteś zalogowany (tzn. jesteś, bo to fizycznie to samo, ale przeglądarka nie wysyła cookie z identyfikatorem sesji, bo adres jest inny). Zamień część 'nazwa.pl/trioda/' na 'trioda.com/' i zobaczysz, że działa.Michu pisze:Ja musze klikać 2 razy zaloguj. Po pierwszym kliknięciu odświeża mi strone, ale nie loguje. Dopiero ponowne kliknięcie załatwia sprawe.
BTW. DOmenę 'www.trioda.nazwa.pl' można by już zlikwidowac, bo tylko zamieszanie powoduje.
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?