Wyprzedaż strychowa- już niebawem!

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Wyprzedaż strychowa- już niebawem!

Post autor: Szrot majster »

Witam!
Tak sobie myślę, że za wiele już tego dobra człowiek zgromadził przez 3 dekady, nie wszystko się przydało i zalega na strychu i szafach.
Są to bardzo fajne podzespoły, detale mechaniczne, części teletechniczne, tylne ścianki(mam do Domino i Goplana Lux- to białe kruki :!: , do wielu innych odbiorników też mam).
Dla bardziej :lol: zamożnych :lol: Kolegów mam też radia, trochę zastałe i z brakami w lampach( to łatwo dostępne lampy).
Posiadam Grundig 2033W 3D-Klang w stanie bardzo ładnym, po naprawie napędu skali, czyszczeniu, wymianie "kartoflaków" i uzupełnieniu braków w lampach powinien grać- to radio stało w suchym miejscu, myszki też tam nie balowały.
Innym odbiornikiem jest, rzadko spotykana Arkona II(to elektrycznie Światowid czy Karioka), odbiornik kilkanaście lat temu grał na długich, brakuje EM80, ECL82 znajdę w przydasiach.
To spora rzadkość, nie spotkałem tego kilkanaście lat, po czyszczeniu, wymianie papierzaków i czyszczeniu powinien się odezwać na długich, do głowicy DEA nie dochodzi napięcie żarzenia ECC85, ja tego nie rozbierałem.
Ciekawy jest też kompletny egzemplarz Grundig 941 z początku lat 50-tych, radio w bakelicie jednak ma zbitą skalę( ale da się to zrekonstruować).
Odbiornik jeszcze 10 lat temu grał normalnie na UKF-ie, niestety papierzaki to wredne elementy a mnie się już nie chce tego serwisować, jest on kompletny i bez myszek i ich wyczynów :D
Mam sporo starych oporów drutowych mocy z lat 40-60-tych i mi po prostu zawalają, mam przekaźniki R-15 z cokołem oktalowym na 24V(cenne do wzmacniaczy BIS 100-105 w układzie opóźnionego załączania napięcia anodowego, są to NOS-y w pudełeczkach)
Mam miniaturowe przekaźniki z cewką na 5V z urządzeń pomiarowych, hermetyczne i idealne do audio czy w.cz.
Mam 4 wskaźniki wychyłowe VARIA.....tak te kultowe, niebieskie do Radmorów, niestety nie dla biednych, to już białe kruki i trudno osiągalne.
Mam ogromne ilości różnych staroci, niestety nie wrzucę dziś zdjęć- mój jedyny aparat fotograficzny to smartfon Xiaomi Mi 10T Lite 5G, który nie sprawdza się w LED-owym oświetleniu.
Zdjęcia będę wrzucał sukcesywnie, w miarę postępu "wykopalisk".
Wysyłać będę Paczkomatem InPost po wpłacie na konto, wysyłka będzie natychmiastowa, bo do Paczkomatu chodzę kilkanaście razy w miesiącu, mam Allegro Smart!.
Jestem prawie 17 lat na Allegro jako Majster47, nigdy nie dostałem negatywa, w latach 2005-2007 sprzedałem wiele starych urządzeń.
Wszystko zostanie do wysyłki zabezpieczone i dotrze w całości.
Radia lampowe wysyłałem Pocztą Polską i większość doszła w całości, dwa razy rozwalił za to DHL :evil:
Radia będę wysyłał raczej DPD lub FedEx, zabezpieczę przody i skale dociętą dyktą, lampy zostaną wymontowane, zawinięte w folię bąbelkową i schowane w środku radia.
Nic nie będę wysyłał Pocztą Polską z uwagi na ceny i fatalną jakość usług oraz nieterminowość, poza tym na pocztę mam ponad 2km a nie posiadam auta, to najgorszy przewoźnik na rynku( słynne 70mln zł i wybory kopertowe muszą sobie przecież "odbić"....w cenie przesyłek :evil: )
Nikomu nie wyślę spleśniałego chleba, książki Lenina czy kartofli......jestem uczciwym człowiekiem z rodziny z korzeniami i brzydzę się taki czymś.
Każdy dostanie swój towar dokładnie taki, jaki zamówił, zazwyczaj na drugi dzień.
Nie będę przyjmował zwrotów nieodebranych z Paczkomatów przesyłek i nie wyślę żadnej przesyłki za pobraniem. :!: NIGDY :!:
Proszę śmiało pisać na PW co potrzeba, odpowiadam błyskawicznie.
Jutro będą zdjęcia, oferty i ceny.
Po prostu nie można mieć wszystkiego, interesuję się też informatyką i elektroniką dużo nowszą niż lampowa( nawet HOT-AIR sobie kupiłem).
Szrot Majster
Awatar użytkownika
tedikruk111
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Wyprzedaż strychowa- już niebawem!

Post autor: tedikruk111 »

Witam
Wsio ok,ale ja w sprawie kartofli. Takich do jedzenia. Takie trochę mączne, dające obrać się ze skórki ( podbierane świnkom raniutko)
i mleko z porannego udoju od czerwonej krowy jedynej w całej wsi. Ze względu na jakość mojej podsufituwki i popaprane marzenia
nie będziesz się ciskał za ten post. Dziękuję za podpowiedź za "TechniSat 143 To je bajka.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Witam!
No to wrzucam.
Radio Grundig 2033, kompletne, są wszystkie lampy i nic nie jest połamane czy pogryzione.
Ślizga się napęd skali UKF, niestety już za dużo mam tego, by nad tym siedzieć
przód.jpg
wnętrze.jpg
góra.jpg
Cena za radyjko to 170zł, jest to do odbudowy i będzie kiedyś ładnie wyglądać.
Drugie radyjko to polski odbiornik Arkona 2, jest to rzadkość, niestety jest do odbudowy ale bez braków, są lampy, nie ma EM80.
przód1.jpg
góra.jpg
wnętrze 1.jpg
wnętrze 2.jpg
Cena za to to 70zł.
Na razie tyle wystawiam, na bieżąco dojdą nowe graty
Załączniki
przód.jpg
ścianka tylna.jpg
góra.jpg
Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Witam!
Kolejny "grat" na sprzedaż
Odbiornik Ślęża, wersja ze wzmacniaczem na BC211/313.
przód.jpg
góra.jpg
tył.jpg
Ładny stan wizualny.
Zdjęty napęd skali FM- wszystko w środku.
Radio przywiozłem w 2012 roku z targowiska w Toruniu i nie ruszałem elektroniki, obecnie są zastałe isostaty i potencjometry, elektrolity pewnie też już szmelc, choć słynnych, czerwonych plastików KSE tam nie ma.
Na chwilę obecną jest szum na UKF, głowica nie ruszana, nie grzebana. AM kiedyś grał ale to 10 lat stoi i jest tylko cichy szum.
Radio raczej "dziewicze", dość dużo syfu w środku, bez niespodzianek typu myszki czy robactwo.
Wszystkie gałki kompletne, przyciski też, jak widać jest oryginalna tylna ścianka a nawet kabelek sieciowy.
Fajne radio jak ktoś chce sobie podłubać- tu jest wszystko krzemowe, tranzystory typowe i dostępne.
Ja się już zawaliłem za mocno i życia mi nie starczy, żeby te graty naprawiać- tak więc upycham te gorsze radia i sprzęty audio i IT.
Cena to 40zł- to jest rzadki już odbiornik, osiąga wyższe ceny, chętnie kupowany z nostalgii za epoką PRL-u i Gierka.
Informację na PW a ewentualna przesyłka 15zł Paczkomatem, oczywiście dotrze w jednym kawałku :D
saico

Post autor: saico »

Jeszcze przed inwazją miałbyś zbyt a teraz każdy się boi kupować takie "skarby", bo nadchodzą czasy nie pewne dla ludzkości. Przykre to, ale chyba wielu z nas zostanie z tymi skarbami na wieczność.
Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

saico pisze: śr, 2 marca 2022, 20:43 Jeszcze przed inwazją miałbyś zbyt a teraz każdy się boi kupować takie "skarby", bo nadchodzą czasy nie pewne dla ludzkości. Przykre to, ale chyba wielu z nas zostanie z tymi skarbami na wieczność.
Witam!
Te "niepewne" czasy były jeszcze 40 lat temu i co?
Ludzie się pobierali, kupowali mieszkania, meble, rodziły się dzieci.
W okresie PRL-u przybyło 20 milionów Polaków, w stanie wojennym rodziły się dzieci- ja urodziłem się na końcu stanu wojennego, w 1983 roku Polska Ludowa była bankrutem, jednak w tym roku urodziło się najwięcej dzieci w powojennej Polsce.
Dziś ci ludzie są u władzy w "normalnych" krajach- nie u nas, u nas u władzy są "stare pryki" z komuny i taki mamy kraj :evil:
W latach 1945-1989 straszono ludzi bombą atomową, termojądrową, bronią chemiczną i biologiczną, moja Mama całe swoje życie słyszała, że będzie "koniec świata".
To obecnie się ludzie zdegenerowali, zaczęli nadmiernie pić i niczym się nie zajmują.
Nie wiem czy dla Ciebie te 40zł to za dużo, czy chcesz mi dokuczyć?
Jak tu nie pójdzie, to na Allegro sprzedam, bez głupich komentarzy i narzekania.
Pixel
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Pixel »

saico pisze: śr, 2 marca 2022, 20:43 Jeszcze przed inwazją miałbyś zbyt a teraz każdy się boi kupować takie "skarby", bo nadchodzą czasy nie pewne dla ludzkości. Przykre to, ale chyba wielu z nas zostanie z tymi skarbami na wieczność.
Czyściłem ostatnio "magazyny" i byłbyś zdziwiony jak szybko rozeszły się odbiorniki globalne i ręczne GPS-y które leżakowały u mnie latami. Do samej Ślęży mam pewien sentyment, To przy takim odbiorniku spędziłem niezliczone godziny na "nasłuchu" KF
Awatar użytkownika
anka
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: anka »

Pixel pisze: czw, 3 marca 2022, 18:17
Czyściłem ostatnio "magazyny" i byłbyś zdziwiony jak szybko rozeszły się odbiorniki globalne i ręczne GPS-y które leżakowały u mnie latami. Do samej Ślęży mam pewien sentyment, To przy takim odbiorniku spędziłem niezliczone godziny na "nasłuchu" KF
Proszę mi wybaczyć ta "drobiazgowość" ale...
Kolego Saico , sądzę , że czasy które nadchodzą/nadeszły są całkiem pewne w swej NIEPEWNOŚCI
Awatar użytkownika
Locutus
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: Locutus »

anka pisze: pt, 4 marca 2022, 14:43
Pixel pisze: czw, 3 marca 2022, 18:17
Proszę mi wybaczyć ta "drobiazgowość" ale...
Kolego Saico , sądzę , że czasy które nadchodzą/nadeszły są całkiem pewne w swej NIEPEWNOŚCI
"Strach może być twoim najlepszym przyjacielem albo najgorszym wrogiem.
Jest jak ogień - jeżeli potrafisz go kontrolować, może dla ciebie gotować, może ogrzać twój dom.
Jeżeli nie potrafisz... może spalić wszystko wokół ciebie i zniszczyć ciebie samego."
Awatar użytkownika
Szrot majster
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Witam!
To chyba pozostanie mi ten odbiornik odrestaurować, przestroić i niech czeka.....
A tak nawiasem mówiąc: wstyd, że być może wykształceni Użytkownicy Forum czytają proklemlowskie, oszukańcze strony internetowe i powielają
napisane tam BZDURY :evil:
Jeszcze niech zacznie któryś z nich płyn Lugola pić....
ODPOWIEDZ