Tak sobie myślę, że za wiele już tego dobra człowiek zgromadził przez 3 dekady, nie wszystko się przydało i zalega na strychu i szafach.
Są to bardzo fajne podzespoły, detale mechaniczne, części teletechniczne, tylne ścianki(mam do Domino i Goplana Lux- to białe kruki

Dla bardziej

Posiadam Grundig 2033W 3D-Klang w stanie bardzo ładnym, po naprawie napędu skali, czyszczeniu, wymianie "kartoflaków" i uzupełnieniu braków w lampach powinien grać- to radio stało w suchym miejscu, myszki też tam nie balowały.
Innym odbiornikiem jest, rzadko spotykana Arkona II(to elektrycznie Światowid czy Karioka), odbiornik kilkanaście lat temu grał na długich, brakuje EM80, ECL82 znajdę w przydasiach.
To spora rzadkość, nie spotkałem tego kilkanaście lat, po czyszczeniu, wymianie papierzaków i czyszczeniu powinien się odezwać na długich, do głowicy DEA nie dochodzi napięcie żarzenia ECC85, ja tego nie rozbierałem.
Ciekawy jest też kompletny egzemplarz Grundig 941 z początku lat 50-tych, radio w bakelicie jednak ma zbitą skalę( ale da się to zrekonstruować).
Odbiornik jeszcze 10 lat temu grał normalnie na UKF-ie, niestety papierzaki to wredne elementy a mnie się już nie chce tego serwisować, jest on kompletny i bez myszek i ich wyczynów

Mam sporo starych oporów drutowych mocy z lat 40-60-tych i mi po prostu zawalają, mam przekaźniki R-15 z cokołem oktalowym na 24V(cenne do wzmacniaczy BIS 100-105 w układzie opóźnionego załączania napięcia anodowego, są to NOS-y w pudełeczkach)
Mam miniaturowe przekaźniki z cewką na 5V z urządzeń pomiarowych, hermetyczne i idealne do audio czy w.cz.
Mam 4 wskaźniki wychyłowe VARIA.....tak te kultowe, niebieskie do Radmorów, niestety nie dla biednych, to już białe kruki i trudno osiągalne.
Mam ogromne ilości różnych staroci, niestety nie wrzucę dziś zdjęć- mój jedyny aparat fotograficzny to smartfon Xiaomi Mi 10T Lite 5G, który nie sprawdza się w LED-owym oświetleniu.
Zdjęcia będę wrzucał sukcesywnie, w miarę postępu "wykopalisk".
Wysyłać będę Paczkomatem InPost po wpłacie na konto, wysyłka będzie natychmiastowa, bo do Paczkomatu chodzę kilkanaście razy w miesiącu, mam Allegro Smart!.
Jestem prawie 17 lat na Allegro jako Majster47, nigdy nie dostałem negatywa, w latach 2005-2007 sprzedałem wiele starych urządzeń.
Wszystko zostanie do wysyłki zabezpieczone i dotrze w całości.
Radia lampowe wysyłałem Pocztą Polską i większość doszła w całości, dwa razy rozwalił za to DHL

Radia będę wysyłał raczej DPD lub FedEx, zabezpieczę przody i skale dociętą dyktą, lampy zostaną wymontowane, zawinięte w folię bąbelkową i schowane w środku radia.
Nic nie będę wysyłał Pocztą Polską z uwagi na ceny i fatalną jakość usług oraz nieterminowość, poza tym na pocztę mam ponad 2km a nie posiadam auta, to najgorszy przewoźnik na rynku( słynne 70mln zł i wybory kopertowe muszą sobie przecież "odbić"....w cenie przesyłek

Nikomu nie wyślę spleśniałego chleba, książki Lenina czy kartofli......jestem uczciwym człowiekiem z rodziny z korzeniami i brzydzę się taki czymś.
Każdy dostanie swój towar dokładnie taki, jaki zamówił, zazwyczaj na drugi dzień.
Nie będę przyjmował zwrotów nieodebranych z Paczkomatów przesyłek i nie wyślę żadnej przesyłki za pobraniem.

Proszę śmiało pisać na PW co potrzeba, odpowiadam błyskawicznie.
Jutro będą zdjęcia, oferty i ceny.
Po prostu nie można mieć wszystkiego, interesuję się też informatyką i elektroniką dużo nowszą niż lampowa( nawet HOT-AIR sobie kupiłem).
Szrot Majster