Wolumen 04.04.2004

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Alek

Wolumen 04.04.2004

Post autor: Alek »

Witam wszystkich!

Na stanowisku wojskowym leżała dziś sobie lampa rentgenowska, ciekawe agregaty kondensatorowe podwójne i potrójne oraz mierniki -miliamperomierze drewniane z zerem pośrodku. Mój skromny budżet pozwolił mi jedynie na wzięcie czterech przełączników obrotowych siemensa ze złoconymi stykami.
Na zewnątrz bazaru nie dostrzegłem nic nadzwyczajnego. Leżało trochę starawych lamp, ale poza tym nic ciekawego.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

wolumen 04.04.04

Post autor: gsmok »

Zauważyłem że dzisiejsza data to 04.04.04 :shock: .
Potwierdzam, że jeśli ktoś nie był dzisiaj na Wolumenie to niech nie żałuje - kompletne pustki (jeśli chodzi o lampy i ich "otoczenie").
Tak przy okazji, ten miernik w drewnianej obudowie, o którym wspomina Alek to prawdziew cacko dla kolekcjonera - wspominam o tym bo może będzie również w przyszłym tygodniu (sądząc z reakcji oglądających nie było na niego chętnego).
Też wzbogaciłem się o "słocone" przełączniki z fajnymi gałkami. W nagrodę zostałem przez Sprzedającego obdarowany klistronem K-35-I.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Alek

Post autor: Alek »

No tak-też powinienem dodać, że zostałem obdarowany klistronem K-41 i pewną liczbą innych lampek :D
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

Chcą ludzie byśmy robili mikrofalówki (chociaż do tych to się raczej chyba magnetrony pcha), radiolinie LAN albo radary... :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
ODPOWIEDZ