Tak naprawdę drugie życie jest to przykrywka do działalności firmy recyklingowej poprzez Inpost. Jest oczywistą, oczywistością, że nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie zajmował się naprawą starych złomów - nawet kompletnych. Jest to rzecz całkowicie nieopłacalna i nawet nierealna do wykonania.
Myślę że właściciel inpostu ma wśród znajomych czy rodziny jakiegoś właściciela firmy recyklingowej i pod płaszczykiem drugiego życia chce mu zarzuć magazyny urządzeniami elektro, które potem zostaną rozebrane na części pierwsze, stal, miedź, aluminium, plastik czy szkło. Jest to biznes wiele razy bardziej opłacalny niż próba poświęcenie n-godzin czasu na naprawę starego radia czy laptopa. I co potem ten naprawiony laptop za ile będą sprzedawać, aby wyjść na swoje?? Zastanówcie się, to jest całkowicie poroniony pomysł. Tak to ja sobie mogę robić. Iść na pszok, coś wygrzebać ciekawego, zawieźć do domu i poświęcić jeden dzień czy nawet tydzień na przywrócenie tego do życia. Żadna firma komercyjna nie jest sobie w stanie na coś takiego pozwolić.
Nowość w usługach InPost.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- ^ToM^
- 625...1249 postów
Re: Nowość w usługach InPost.
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
https://youtu.be/hVUUkcJ2Nac?t=104
Tu masz przykład tzw. "hurtownika" czyli handlarza odpadami które tirami zjeżdżają do Polski pod szyldem naprawy sprzętu elektronicznego
Tu masz przykład tzw. "hurtownika" czyli handlarza odpadami które tirami zjeżdżają do Polski pod szyldem naprawy sprzętu elektronicznego
- ^ToM^
- 625...1249 postów
No właśnie!
Kreślę się z głębokim poważaniem