Rozdawnictwo

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Rozdawnictwo

Post autor: cirrostrato »

Już dziś a nie ,,dopiero'' jutro dostałem czternastkę ( i na co?), w pełnej wysokości bo co miesiąc mam,,zasiłek emerytalny'' niezbyt wypasiony, nie mam żalu, jak się pracowało ,,na swoim'' to ZUS opłacałem w najniższej możliwej wysokości a wolne ,,środki'' inwestowałem, z perspektywy lat bardziej opłacalne (a w przypadku ziemi rolnej, w poniedziałek zalane zbrojenia pod murłaty więźby dachowej ,,Panderozy'', inwestuje syn, to już kosmos) niż zasilanie konta emerytalnego. Biorąc pod uwagę to kilkuletnie rozdawnictwo to kasy by starczyło na nową EJ taką jak Madziary budują za kredyt od Putina, my mogli byśmy za naszą gotówkę. Studiowałem na PW w latach 1971-1976, nasza grupa (przy okazji pozdrawiam żyjące koleżanki, kilka było, i kolegów z grupy K6AP) była nakierowana na aparaturę jądrową, praca może w EJ, w Świerku bywałem.....ja już na emeryturze a EJ, nawet jej lokalizacji, dalej nie ma i ja już nie doczekam w Polsce prądu z naszej EJ, podobno jest problem z finansowaniem inwestycji, kasa na rozdawanie jest.....
whwp
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: Rozdawnictwo

Post autor: whwp »

Wojtek SQ2KRZ
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Re: Rozdawnictwo

Post autor: staszeks »

Tak, ale EJ nie wrzuca kartek do urny.