Złożyłem zasilacz na podstawie schematu stąd : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1287723.html , płytkę PCB użyłem tą zaprojektowaną przez autora tematu w wersji dopasowanej do transformatora głównego na rdzeniu ETD39. Jedyną zmianą było przerobienie strony wtórnej zasilacza, co nie ma wpływu na działanie sterownika, oraz trafo główne nawinąłem na rdzeniu ETD44 z uzwojeniem pierwotnym liczonym na 420V.
Nawinąłem także samodzielnie przekładnik prądowy i transformator sterujący.
Wszystko wykonałem wg. opisu w artykule z linku, zamontowałem elementy na PCB i przystąpiłem do pierwszego uruchomienia.
I tu właśnie jest problem- wg. opisu napięcie na C1 w obwodzie zasilania sterownika jest za niskie, przy zasilaniu z tego zasilacza beztransformatorowego powinno być 18V, u mnie jest to zaledwie 800mV... Dalsze próby przeprowadzałem już przy zasilaniu sterownika z odrębnego zasilacza 12V o wydajności prądowej 200mA, napięcie wzrosło do około 1,6V ale chwilę po podłączeniu zaczyna spadać. Szukałem jakiegoś zwarcia między ścieżkami ale nic nie znalazłem. Wszystkie elementy w obwodzie są nowe i dobrej jakości, kondensatory elektrolityczne użyte Samwha i BC, reszta poliestrowa.
Generalnie walczę z tym sterownikiem już trzy tygodnie i efektów brak

Dodam że mam oscyloskop.
Pozdrawiam,
A.