Identyfikacja tranzystora.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Identyfikacja tranzystora.
Podpowiedzcie co to za tranzystor (szukałem ale nie znalazłem noty)
-
- 3125...6249 postów
Re: Identyfikacja tranzystora.
Jeżeli german to może być węgierski ASZ...
Z logiem Bosha? Nie jest to przypadkiem jakaś część z branży motoryzacyjnej, np regulator napięcia alternatora? Obudowa też jest nieco nietypowa.
785mm
Faktycznie jest to tranzystor wykorzystywany w układach zapłonowych... liczyłem na ciekawsze zastosowanie.
Skoro ten jest już zidentyfikowany to mam kolejne pytanie bowiem wraz z innymi częściami otrzymałem kilkadziesiąt sztuk takich tranzystorów:
Niestety oprócz tego loga nie ma na nim żadnych innych oznaczeń.
Skoro ten jest już zidentyfikowany to mam kolejne pytanie bowiem wraz z innymi częściami otrzymałem kilkadziesiąt sztuk takich tranzystorów:
Niestety oprócz tego loga nie ma na nim żadnych innych oznaczeń.
-
- 3125...6249 postów
Cześć
Mnie to wygląda na polowy dwu bramkowy, na przykład z głowic UKF, ale z oznaczeniem zamawiającego.
Pozdrowienia
Mnie to wygląda na polowy dwu bramkowy, na przykład z głowic UKF, ale z oznaczeniem zamawiającego.
Pozdrowienia
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Albo jakiś klon układu w.cz. z serii MAR
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Cześć
Układy typu MAR miały średnicę około 2mm. Podobne, firmy Avantek mają średnicę 3.2mm.
Oznaczenia MAR to kolorowe kropki, zaś avanteka cyfry 2; 3; 4. Takie przynajmniej mam.
Pozdrowienia
Układy typu MAR miały średnicę około 2mm. Podobne, firmy Avantek mają średnicę 3.2mm.
Oznaczenia MAR to kolorowe kropki, zaś avanteka cyfry 2; 3; 4. Takie przynajmniej mam.
Pozdrowienia
Cześć
Gdzie podpięta czwarta noga ?
Pozdrowienia
Gdzie podpięta czwarta noga ?
Pozdrowienia
Ten przyrząd ma tylko 3 punkty pomiarowe dlatego wykonałem 2 pomiary zmieniając jedno podłączenie. Jeśli robię coś źle - podpowiedz.