No błagam, co to za argument... wobec tego spodziewałbym się miedzianych chassis w odbiornikach i miedzianych samochodów

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
No błagam, co to za argument... wobec tego spodziewałbym się miedzianych chassis w odbiornikach i miedzianych samochodów
Hmm...
Tak myślałem, że to mało prawdopodobne, żeby chassis wykonywano z miedzi, dlatego zresztą zadałem to pytanie... natomiast nie wypadało mi kwestionować tego, co pisali Koledzy, którzy te miedziane chassis trzymali w rękach - ja go na żywo nie widziałem.
Więcej skromności i dystansu do posiadanej wiedzy życzę
Marszczę czoło i próbuję sobie przypomnieć, jaką to myślą lub zaniedbaniem tutaj przewiniłem, ale nic nie przychodzi mi do głowy.
I wszystko staje się jasne! Chodzi o kolejność argumentów, a może raczej o to, że nie zwróciłem uwagi na najważniejszy argument, tj. o łatwości lutowania do blachy takiej czy siakiej.Próbowałeś kiedykolwiek przylutować cokolwiek do grubej miedzianej blachy o dużej powierzchni? Tam jest wiele takich dolutowanych wprost do chassis elementów. Dlatego argument ceny można było podać na końcu, a nie na początku wypowiedzi...
Chodzi może o ex cathedra?Szczególnie że w wypowiedziach Kolegi coraz częściej pojawia się ton kategoryczny i wypowiedzi pouczające typu "ex-kathedra"...
Dziękuję i wzajemnie!Więcej skromności i dystansu do posiadanej wiedzy życzę
Dziwię się tylko że nie potrafiliśmy wykonać własnej głowicy i bardziej chodzi tu o stronę mechaniczną bo elektrycznie.. to żadna nowość.
Witam. Czyli też nie była to nasza konstrukcja ? Podhale było to pierwsze radio z UKR ( oryginalna pisownia) w moim domu i było to pierwsze radio które zgrzebałem z powodu wspomnianej głowicy co tragicznie skończyło się dla radia i jeszcze bardziej dla mojego siedzenia.