Witam !
Z braku innych możliwości zrobiłem coś skalopodobnego tym razem do radia STERN 5E61A. Znajomek przerobił mi na komputerze skalę od Promyka tak aby tło było ciemne, a litery i znaki przezroczyste .
Ja sam nie potrafię takiej sztuczki i nie wiem jakim oprogramowaniem się posługiwał .
Przysłał mi to w PDF , a ja po minimalnym zmniejszeniu po prostu wydrukowałem na folii przezroczystej przeznaczonej do druku atramentowego .
Drukarka domowa firmy Brother.
Efekt w naturze jest znacznie lepszy niż na zdjęciach , folię wsadzę między dwie przezroczyste płytki i musi z braku laku przykryć istniejącą dziurę .
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
Pozdrawiam Edward
Proste wykonanie skali
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Proste wykonanie skali
- Załączniki
-
- Radio_Scale (2).pdf
- (237.5 KiB) Pobrany 70 razy
-
- 125...249 postów
Re: Proste wykonanie skali
Takie coś można ładnie i dowolnie zrobić w programach typu AutoCAD, ale wymagany jest oryginał, nawet pokawałkowany, by zdjąć wymiary, oraz w cholerę wolnego czasu 
V.

V.
- szewek
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Witam serdecznie, nawet nieźle wyszło. Może ma ktoś gotowy plik graficzny do radia Kosmos K87?
Pozdrawiam,
Piotr.
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Witam!
Ja mam skalę do Telefunken Gavotte 9, oczywiście zbita, we wtorek wysyłam ją do Nowego Targu, 100zł i mi nową zrobią.
Nie mam dużego skanera, grafika komputerowa jest mi obca, wolę zapłacić niż lipę robić
Ja mam skalę do Telefunken Gavotte 9, oczywiście zbita, we wtorek wysyłam ją do Nowego Targu, 100zł i mi nową zrobią.
Nie mam dużego skanera, grafika komputerowa jest mi obca, wolę zapłacić niż lipę robić
Witam!
Fajnie jest jak się ma skan skali , dobre zdjęcie , albo potłuczoną skalę , natomiast gorzej jest jak się nie ma nic z czego by można odtworzyć oryginał.
Bo tak się składa ,że na 100 zł to mnie również stać bez problemu.
Pozdrawiam Edward
Fajnie jest jak się ma skan skali , dobre zdjęcie , albo potłuczoną skalę , natomiast gorzej jest jak się nie ma nic z czego by można odtworzyć oryginał.
Bo tak się składa ,że na 100 zł to mnie również stać bez problemu.
Pozdrawiam Edward