Filtry p.cz
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1875...2499 postów
Filtry p.cz
Jak wiadomo dostać obecnie dobrej jakości filtry p.cz do toru lampowego FM jest nie łatwo . Ostatnio odkryłem że Polfer jednak nie upadł i co więcej wykonuje elementy indukcyjne na zamówienie według dokumentacji klienta . Pojawił więc się pomysł aby może wspólnymi siłami zaprojektować filtry p.cz oraz zebrać jak najwięcej chętnych i zamówić u nich filtrów .
Wyszło by na pewno taniej niż ściąganie filtrów z Niemiec czy Chin .
https://polfer.com.pl/
Filtry jednoobwodowe powinny być zgodne z filtrami od odbiornika klawesyn pod względem wyprowadzeń ale o lepszych parametrach . Zarówno w wersji do druku jak do montażu przestrzennego .
Filtry dwuobwodowe powinny być zgodne z obornikiem Bolero pod względem wyprowadzeń ale o lepszych parametrach zarówno w wersji do druku jak i do montażu przestrzennego.
Co wy na to ?
Wyszło by na pewno taniej niż ściąganie filtrów z Niemiec czy Chin .
https://polfer.com.pl/
Filtry jednoobwodowe powinny być zgodne z filtrami od odbiornika klawesyn pod względem wyprowadzeń ale o lepszych parametrach . Zarówno w wersji do druku jak do montażu przestrzennego .
Filtry dwuobwodowe powinny być zgodne z obornikiem Bolero pod względem wyprowadzeń ale o lepszych parametrach zarówno w wersji do druku jak i do montażu przestrzennego.
Co wy na to ?
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Re: Filtry p.cz
Najpierw trzeba zorientować się od ilu sztuk w ogóle zaczynają rozmowę.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1875...2499 postów
Wysłałem już do nich maila z zapytaniem o minimalną ilość sztuk w zamówieniu.
-
- 6250...9374 posty
Na pewno na forum znajdzie się kilka osób, które mają filtry AM/FM np. do kankanopodobnych (te ,,długiekwadratowe''), nic lepszego raczej w Polferze nie stworzą zwłaszcza przy mikrych zamówieniach bo wtedy wyjdzie drogo i kto to kupi. Są w RiK opisy filtrów FM (cały tor) na ,,niskich'' filtrach TV lampowych a tego to już jest ogrom nawet na elektrośmieciach.
-
- 2500...3124 posty
U mnie gdzieś w piwnicy walają się filtry p.cz. od VEF-a Accorda.
Poświęcić tydzień na wykopki i MOŻE ZNAJDĘ.
Poświęcić tydzień na wykopki i MOŻE ZNAJDĘ.
sam sobie w życiu
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
jakoś nie radzę
więc biuro porad
dla innych prowadzę
/Sztaudynger/
-
- 1875...2499 postów
Tyle ,ze są to filtry na 465 khz a mowa jest o filtrach 10.7 MHz do toru FM .
-
- 1875...2499 postów
Niestety nie są wstanie ich wykonać gdyż nie posiadają już potrzebnych maszyn i urządzeń do ich produkcji .jak mi się uda kupić odpowiedni wałek pcv to spróbuję wytoczyć karkas na tokarce .
-
- 6250...9374 posty
Ciekawym co też wytoczysz ale zastanawiam się, dlaczego nie chcesz pobawić się typowymi filtrami z TV lampowych, w torze wspólnym, karkasy i ekrany są, rdzenie dostrojcze pracowały w okolicach 30-40MHZ a uzwojenia wystarczy tylko przewinąć. Ciekwe co w temacie wtrącił by Tomek J.
-
- 1875...2499 postów
Ja po prostu nie mam do nich dostępu w Gdańsku nie ma punktów PSZOK a w dodatku miasto zaczyna inwestować w zamykane pojemniki na elektroodpady podobne do tych na ubrania , wszystkie bloki na Jasieniu Rębiechowie , Ujeścisko-Łostwice , Zakoniczym , Złota Karczma tam bloki budowane były na przełomie lat 90 i 2000 ( Szadółki do 2005 miały jeszcze Sołtysa pomimo , że były częścią Gdańska od roku 75 ) . więc nawet jak na świetniku ląduje TV to jest z albo z późnych lat 80 bądź z lat 90. Najbliższa wielką płyta to Aniołki ale tam nic niema . Podobno Pomorskie to województwo kolekcjonerów starej elektroniki .
-
- 6250...9374 posty