Przedwzmacniacz lampowy- szukam schematu
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Przedwzmacniacz lampowy- szukam schematu
Witam. Szukam schematu przedwzmacniacza audio oczywiście lampowego, mam trochę lamp PCF82, ma ktoś może schemat? Pozdrawiam A.
Kupię lampy, Radioodbiorniki i TV lampowe.
- czyt
- 375...499 postów
- Kontakt:
Re: Przedwzmacniacz lampowy- szukam schematu
W każdym wzmacniaczu, jest przedwzmacniacz. Np w TV na PCL86, C pełni rolę przedwzmacniacza (wzmacniacza napięciowego, stosując nazewnictwo, bardziej krzemowe). PCF, to trioda i lampa reaktancyjna - można użyć do mcz, ma dodatkowe elektrody, z którymi sobie można poradzić.
"... UF21 - AGA-sekretarzyk", UY1N - mogę zaoferować PCL, PL500RFT, diody WN/lampowe, telewizyjne.
- AZ12
- 3125...6249 postów
Witam
Do czego to ma być? Do gramofonu, czy innego sprzętu?
Lampa do zastosowań w. cz, a taka jest PCF82 nadaje się do pracy w układach wzmacniających m. cz. o małym lub średnim wzmocnieniu np: korektory graficzne, natomiast słabiej do przedwzmacniaczy o dużym wzmocnieniu ze względu na możliwość mikrofonowania. Można zastosować EF86, jest nawet tańsza niż słynna ECC83.
Do czego to ma być? Do gramofonu, czy innego sprzętu?
Lampa do zastosowań w. cz, a taka jest PCF82 nadaje się do pracy w układach wzmacniających m. cz. o małym lub średnim wzmocnieniu np: korektory graficzne, natomiast słabiej do przedwzmacniaczy o dużym wzmocnieniu ze względu na możliwość mikrofonowania. Można zastosować EF86, jest nawet tańsza niż słynna ECC83.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- 5...9 postów
Jako przedwzmacniacz do końcówki mocy. Zaprojektowałem coś samemu, jeśli znajdę kiedyś chwilę zobaczę jak to działa. Mam tych lamp kilkanaście, chcę wykorzystać to co mam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kupię lampy, Radioodbiorniki i TV lampowe.