taipan3 pisze: ↑śr, 25 listopada 2020, 20:51
Czy ja dobrze widzę czy trzeba iść do okulisty ???
CHOPIN66 pisze: ↑czw, 26 listopada 2020, 12:19
Czyli wygląda na to ,że audiofile zwęszyli ECL80 i stąd ta cena
Nie ma się co eksytować - popularny ostatnio chłyt materkingowy dla wywołania zainteresowania
Ja bym się z takich cen cieszył... 'trochę' tych lamp posiadam...
Dla mnie PCL86 POLAM/P nówki są wystarczająco dobre a mam zapas na lata, zastanawiam się nad krokiem drugim (oby nie stojąc przed przepaścią...), tanie https://allegro.pl/oferta/lampa-bareter ... 9450483536 , regulację PRĄDU ŻARZENIA PCL86 załatwiają z marszu, kolejna lampa (albo i dwie, osobno dla każdej PCLki) w układzie a ja wyznaję zasadę ,,więcej lamp więcej lampowego dźwięku''. Wesołych Świąt.
Jak widać w załączonym do aukcji zdjęciu metryczki ten bareter stabilizuje prąd w zakresie napięć 17-35V, więc dla dwóch PCL86 to będzie tylko przy żarzeniu szeregowym.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Thereminator pisze: ↑śr, 9 grudnia 2020, 20:35
Jak widać w załączonym do aukcji zdjęciu metryczki ten bareter stabilizuje prąd w zakresie napięć 17-35V, więc dla dwóch PCL86 to będzie tylko przy żarzeniu szeregowym.
Na stronach 81-86 książki Fausta KONSTRUOWANIE I MONTAŻ UKŁADÓW RADIOAMATORSKICH jest podany dokładny opis obliczania układu zasilania żarzenia z tym (dokładnie) bareterem choć dla lampy ECL86. Wesołych Świąt.
cirrostrato pisze: ↑czw, 10 grudnia 2020, 09:41
Na stronach 81-86 książki Fausta KONSTRUOWANIE I MONTAŻ UKŁADÓW RADIOAMATORSKICH jest podany dokładny opis obliczania układu zasilania żarzenia z tym (dokładnie) bareterem choć dla lampy ECL86. Wesołych Świąt.
Które wydanie? U mnie od str.81 zaczyna się rozdział o tranzystorach, a o nt. baretera jest tylko ogólna zasada działania i stosowania na str.109.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Rzeczywiście i pasuje, bo ma 2 gettery:) A tak na serio, ten sprzedawca używa zdjęć pań do przyciągnięcia klienteli nie od dziś. Jeszcze nie miałem okazji u niego kupować. Ciekawe co bym dostał w gratisie:)
Jurek O pisze: ↑ndz, 13 grudnia 2020, 20:04
Patrzcie jaki rarytas, lala gratis