Lampy GU29- co z nich zrobić?

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Lampy GU29- co z nich zrobić?

Post autor: taipan3 »

Lisorku drogi
jakbyś miał trójkę dzieci z czego jednego nie możesz posłać do przedszkola bo covid panuje to inaczej byś pisał
Jak masz tyle wolnego czasu żeby mieć czas na pisanie takich maili , to chętnie ci jedno z moich pociech podeśle np ma tydzień
Jak po tygodniu będziesz się dalej prześmiewał z moich dokonań lampowych to zwracam honor
Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Lisor »

... Taipanie, Taipanie Trzeci, Twoje dzieci to Twój kapitał na przyszłość. Covid minie... a Ty polutujesz jakby co :D.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
Radiohead 49
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Radiohead 49 »

Witam,
jakiś czas temu a było to jeszcze w tamtym wieku, zrobiłem na tej lampie generator mikrofalowy do zgrzewania torebek foliowych. Schemat z Nowoczesnych Zabawek. Nawet działał i zgrzewał folię polietylenową, ale znajomy dla którego robiłem ten generator używał innej folji ( nie wiedział jaka to była, może to był poliester ) w każdym bądź razie nie mogłem jej zgrzać. Dla chcących skonstruować taki generator informacja, że należy koniecznie zaekranować urządzenie i uziemić go.
Pozdrawiam. Jerzy.
ODPOWIEDZ