reflektuje ktoś ? :D

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

szalony

reflektuje ktoś ? :D

Post autor: szalony »

za taką cenę... :D wychodzi 75 groszy za klistron :D

http://www.allegro.pl/item88253824_klis ... sztuk.html
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: Michu »

Ach, żeby mieć kasiore. Ten sprzedawca opyla lampy w ilościach hurtowych. Całe kartony :shock: .

Co tam kasiora. Żeby mieć dostęp do źródła tych lamp :twisted: .
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

Witam.
Michu pisze:Żeby mieć dostęp do źródła tych lamp :twisted: .
Właśnie zamierzam wydreptać ścieżkę do dowódcy pewnej JW :wink: . Najgorsze jest to, że "stara wiara " poodchodziła już na emerytury - nie wiem, czego się można spodziewać.
No i pewien mankament - są już po generalnych porządkach...
Proszę trzymać kciuki. Może coś się jeszcze uchowało "zbędnego" :roll:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów
Kontakt:

Post autor: Michu »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=88249317

Tutaj sprzedają 200 lamp w cenie 30 zł :shock: .
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
szalony

Kupiłem od gościa lampy. Gdy przesłał dane, okazało się że jest to pewna znana na rynku lampowym firma, więc można ufać że jest to solidny sprzedawca. ;) Widzę też że gsmok "przyczaił" na 6P13S - co chcesz na nich robić ;>
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

Startuję w tej i innych aukcjach wspomnianego Allegrowicza, gdyż ceny wywoławcze są atrakcyjne. Niestety potem rosną i sięgają wartości, które już nie są trakcyjne :(
W ten sposób w efkcie końcowym (jak na razie) nie udaje mi się wygrywać :(

BTW. Zastanawiam się, czy ta totalna wyprzedaż oznacza zamknięcie interesu (to by była naprawde wielka szkoda), czy też przejście na wyższy poziom działalności (a to by było bardzo fajnie).
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
szalony

Może wyprzedaja (miejmy nadzieję) jakieś zapasy, które nie są używane - wszak nie stosują klistronów, czy GMI83 w swoich wzmacniaczach, a np. nie widziałem na aukcji 6S33S. Może przymierzają się do wprowadzenia nowej linii produktów, albo chcą przejść na inne lampy :idea:
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Kontakt:

Post autor: gsmok »

6S33S z tego co pamiętam były sprawne ale raczej nie do dobrania pod względem parametrów. Tak więc były to prawdopodobnie lampy, których producent nie był w stanie zastosować w swoich wzmacniaczach.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
OTLamp

Post autor: OTLamp »

gsmok pisze:6S33S z tego co pamiętam były sprawne ale raczej nie do dobrania pod względem parametrów. Tak więc były to prawdopodobnie lampy, których producent nie był w stanie zastosować w swoich wzmacniaczach.
Tak, były to odrzuty z dobierania w kwartety. 6N13S były zaś odrzutami z dobierania w sekstety. Jednak słynny roger2500 nie chciał zdradzić, do jakich konstrukcji dobierają aż sześć 6N13S :roll:
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

szalony pisze:Może wyprzedaja (miejmy nadzieję) jakieś zapasy, które nie są używane - wszak nie stosują klistronów, czy GMI83 w swoich wzmacniaczach, a np. nie widziałem na aukcji 6S33S. Może przymierzają się do wprowadzenia nowej linii produktów, albo chcą przejść na inne lampy :idea:
To wygląda na czyszczenie magazynu. Pewnie lampy były kupowane w jednostkach wojskowych hurtem, "jak leci". Co nie jest potrzebne idzie na sprzedaż. Klistrony są lampami mikrofalowymi, więc jasne jest, że firmie "A******n" nie są potrzebne. Jeśli chodzi o 6s33s i 6n13s, to sprzedawca postawił sprawę jasno - były to odrzuty z selekcji lub lampy z naprawianych wzmacniaczy.
szalony

Ja właśnie oczekuję od firmy A*******n (:D) 9-ciu PY88 oraz czterech klistronów K-35 (prosze nie podbijać ;) )...
Zibi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: Zibi »

OTLamp pisze:
gsmok pisze:6S33S z tego co pamiętam były sprawne ale raczej nie do dobrania pod względem parametrów. Tak więc były to prawdopodobnie lampy, których producent nie był w stanie zastosować w swoich wzmacniaczach.
Tak, były to odrzuty z dobierania w kwartety. 6N13S były zaś odrzutami z dobierania w sekstety. Jednak słynny roger2500 nie chciał zdradzić, do jakich konstrukcji dobierają aż sześć 6N13S :roll:
Pewnie do WT30-II
Załączniki
WT 30-II.jpg
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Kontakt:

Post autor: Vault_Dweller »

szalony pisze:Ja właśnie oczekuję od firmy A*******n (:D) 9-ciu PY88 oraz czterech klistronów K-35 (prosze nie podbijać ;) )...
A nie możesz oczekiwać PY ode mnie? :)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
szalony

A nie wiedzialem ze chcesz opylic, juz sie wylicytowaly ;)
szalony

Choroba! :evil: A myślałem, że pójdą za 10 zł ;) Skąd na AlleDno tyle chętnych na klistrony...
ODPOWIEDZ