Wakacyjne zdobycze radioretro
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Valdi5
- 1250...1874 posty
Re: Wakacyjne zdobycze radioretro
Wreszcie dotarł, stan zły ale nie beznadziejny. lampy: KC1, KC1, KL4 Philips, wygląda na nierozkręcany.
Wygląda na to że chassis ma podobne do 133B ??
Wygląda na to że chassis ma podobne do 133B ??
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
- jedrzeej
- 250...374 postów
No i moja zdobycz strychowa 

Poszukuję: gałka mała Elektrit Allegro
gałka Elektrit Champion
gałka Elektrit Champion
No i moja zdobycz strychowa 
Aż się prosi, żeby wylądowało w skrzyneczce, która czeka już parę dobrych lat na środek

Aż się prosi, żeby wylądowało w skrzyneczce, która czeka już parę dobrych lat na środek

Paweł
- jedrzeej
- 250...374 postów
Tylko moja jest metalowa

Poszukuję: gałka mała Elektrit Allegro
gałka Elektrit Champion
gałka Elektrit Champion
No to i ja dokładam swoje zdobycze.Może i tylko skrzynka ale zacna i jaka piękna.Choć środek byłby mile widziany.No ale cóż:Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Hmmm, wygląda jak Tempo. A to rzadkie radyjko jest.
Dokładnie wygląda jak skrzynka od Tempa.I raczej nią jest bo nie widać żadnych przeróbek.Szkoda tylko że ktoś wyciągną to co było w środku.No ale może się kiedyś doczeka środka 

-
- 250...374 postów
Widziałem to na allegro, ktoś dorobil stylowe nóżki a lata 60 

Tak to ta skrzynka z allegro a nogi zostały u właściciela 

-
- 250...374 postów
Czy ktoś z szanownych forumowiczów posiada schemat do radia Capello Capri?
Nigdy nie liczyłem,że będę miał czym się pochwalić w tym wątku, aż tu dzisiaj trafiła się niespodzianka. Zobaczyłem Sabę Freudenstadt 8, kompletną, i bez przekonania zapytałem "ile?". Usłyszałem "stówka" i bez gadania kupiłem. Po oględzinach okazało się, że zupełnie niegrzebana, lampy oprócz dwóch zużytych EC92 mają jeszcze z 60 % emisji, a w skrzynce przybite gwoździkiem są dwie karty gwarancyjne na lampy - jedna na EM84 Lorenza, druga na resztę lamp Telefunkena. Jedyne minusy tego radia to obłażący lakier z drobniutkimi ubytkami forniru przy krawędziach i brak kapselków na pokrętłach. Jeszcze nie mogę uwierzyć w ten zakup.
Już dawno po wakacjach ale myślę, że warto pokazać piękną Koronę jaką właśnie odebrałem.
Szukałem czegoś zza oceanu a znalazłem to. Stan idealny, wszystkie lampy oryginalne oznakowane "Triotron", wszystkie pokrętła, ścianka i kabel oryginalne. Nikt raczej nic nie grzebał od spodu, ale jeszcze nie wyciągnąłem chassis.
Jeszcze nigdy nie cieszyłem się tak na widok kilku milimetrowej warstwy kurzu na chassis
Szukałem czegoś zza oceanu a znalazłem to. Stan idealny, wszystkie lampy oryginalne oznakowane "Triotron", wszystkie pokrętła, ścianka i kabel oryginalne. Nikt raczej nic nie grzebał od spodu, ale jeszcze nie wyciągnąłem chassis.
Jeszcze nigdy nie cieszyłem się tak na widok kilku milimetrowej warstwy kurzu na chassis

Trochę to trwało, ale IKA odzyskała trochę swojego dawnego blasku.
Paweł
Witam!
Zostałem posiadaczem takiego oto wytworu wschodniej techniki. Radio nie posiada tylnej ścianki i nie potrafię dojść,co to za model.Może ktoś z kolegów rozpoznaje ten odbiornik?
Pozdrawiam-Grzegorz
Zostałem posiadaczem takiego oto wytworu wschodniej techniki. Radio nie posiada tylnej ścianki i nie potrafię dojść,co to za model.Może ktoś z kolegów rozpoznaje ten odbiornik?
Pozdrawiam-Grzegorz