To był głośnikowy do JTM https://www.amptone.pl/p/169/1343/glosn ... atory.html. Do tego Włosi obiecali go przysłać w okolicach trzech tygodni, a czekałem ponad dwa miesiące. Znalazłem taki sam w Finlandii, ale był trochę droższy.
Skleiło się w nim jedno z uzwojeń pierwotnych dając dokładnie połowę rezystancji i spadku napięcia przy pomiarze transformatora podpiętego do napięcia od strony wtórnej. Więcej problemów nie miałem. Sieciowe też spaliło się nie wiem czemu, bo po stronie wtórnej nigdzie nie było zwarć, jak również żadnej ingerencji człowieka nie było. Przypadek? Sieciówkę wymieniłem na własny koszt, bo wzmacniacz był u zespołu dopiero pół roku. Od tamtej pory proponuję przy budowie różne transformatory.
Nowy JTM45
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
Re: Nowy JTM45
Brak czasu i nawał pracy powoduje że nie ma kiedy zająć się rozpoczętymi projektami. Okazało się, że nie mam kilku rezystorów ale prace powolutku do przodu drgnęły.
Brak czasu... skąd ja to znam... Jak uda mi się wygospodarować 2-3 godziny w tygodniu to i tak sukces.
-
- 125...249 postów
Ja w tamtym tygodniu przez kolejne trzy dni swojego sześcioletniego syna widziałem w sumie 10 minut. Wstaję o 4 , z domu wychodzę o 5 ,a wracam o 23. Za to zimą spędzam w warsztacie 8 godzin dziennie 

- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Czy ten zestaw z pierwszego postu udało Ci się nabyć od jednego oferenta, czy to owoc długotrwałego kompletowania części?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 125...249 postów
Wszystko kupione w Amptone. Lubię tam kupować, bo nawet jak czegoś nie ma to dzwonię do Marka K i zawsze się udaje sprowadzić. Choćby ten bardzo niechodliwy biały tolex
. Do tego mam 15% rabatu , więc nie jest zbyt drogo. Jestem też pod tym względem chyba dziwakiem ,bo ja robię zamówienie po uzgodnieniu z klientem, a przelew i odbiór oraz dostarczenie do mnie należy do osoby zamawiającej wzmacniacz.

- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
OK, dzięki za informację
. Powodzenia w ukończeniu konstrukcji.

Pozdrawiam