Witam serdecznie, czy zna Ktoś z Szanownych Kolegów firmę (i podałby namiary) która podjęłaby się niedrogo wygrawerować w tabliczce mosiężnej/stalowej o wym. ok. 40x50 cm napisu w dwóch językach?
Tabliczka będzie przykręcona do elewacji budynku poczty...
Pozdrawiam,
Piotr.
Poszukuję Grawera w mosiądzu
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- szewek
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Poszukuję Grawera w mosiądzu
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
- janusz rafalski
- 375...499 postów
Re: Poszukuję Grawera w mosiądzu
Jest blisko mnie na ul.Broniewskiego/ Warszawa-Bielany/ grawer.Kiedyś robił mi tabliczkę do dzwonków na moim kawałku blachy mos.Liczy/o ile pamiętam/od znaku czy litery.Wymiary
tablicy które podałeś są duże i litery pewnie też.Jeśli określisz tekst,ilość liter i ich wielkość,to mogę zapytać o cenę i wykonanie.Na pewno tanio nie będzie,bo w Warszawie wszyscy rzemieślnicy są drodzy.Dla przykładu:za obcasy/fleki/zapłaciłem szewcowi 45zł! Ale mogę Ci oczywiście pomóc,jak dasz znać.Najlepiej na mail jaramuz@wp.pl Pozdrawiam J.Raf.
tablicy które podałeś są duże i litery pewnie też.Jeśli określisz tekst,ilość liter i ich wielkość,to mogę zapytać o cenę i wykonanie.Na pewno tanio nie będzie,bo w Warszawie wszyscy rzemieślnicy są drodzy.Dla przykładu:za obcasy/fleki/zapłaciłem szewcowi 45zł! Ale mogę Ci oczywiście pomóc,jak dasz znać.Najlepiej na mail jaramuz@wp.pl Pozdrawiam J.Raf.
- szewek
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź, udało mi się jednak wcześniej dogadać z firma z Nowego Sącza, tanio i profesjonalny kontakt. Robią tablicę w laminacie miedziowanym z napisami nawet w języku hebrajskim.
Pozdrawiam!
Piotr.
Pozdrawiam!
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
-
- 6250...9374 posty
Miało być w mosiądzu a będzie w laminacie? Ale tanio.......jakiś czas temu kupiłem za czapkę gruszek grawerkę, DTR-kę do niej, wiele wzorników liter, frezy, stan średni ale spokojnie do uratowania.....może kiedyś ją uruchomię. Wesołych Świąt.
- janusz rafalski
- 375...499 postów
Sądząc po wymiarach ma to być tablica pamiątkowa wmurowana/przykręcona/ do ściany budynku poczty.Po co grawer do takiej tablicy-zrobi to najlepiej kamieniarz,który robi tablice z różnych materiałów do mocowania na nagrobkach.Może to być marmur,granit lub marblit/chyba tak się nazywa kompozyt szklany/albo inne mat. stosowane w tych celach.Najlepiej odwiedzić zakład kamieniarski na miejscu i będzie na pewno taniej niż u grawera.Pozdrawiam J.Raf.
Ile razy przelecę wzrokiem listę tematów, to czytam "w Grudziądzu" 

Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.