Lampy ECC 40 Haltron...

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Lampy ECC 40 Haltron...

Post autor: Lisor »

... nowe. 50 zł/szt.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
saico

Re: Lampy ECC 40 Haltron...

Post autor: saico »

Tylko pytanie jakie masz... ale stawiam, że te na końcu, które tak naprawdę robił Tungsram - zmniejszona bańka i charakterystyczna blaszka z cyframi przytwierdzona wewnątrz lampy. Te można kupić dużo taniej.

Obrazek
Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Lisor »

... z wyglądu to jakby ta ostatnia lampa , ma nawet blaszkę, ale bez numerów ? Nawet jeżeli to produkcja węgierska to i tak chwała im za to, że robili dla Anglików, bo jakość musiała być wysoka, a nie psia kość jakoś :D . Analogicznie RFT robiła EL 34 dla np. Telefunkena. EL 34 RFT jest w zasadzie nie do wykończenia.
A cena ? mogę zejść w dół jeśli trzeba. Z drugiej strony patrząc na cenę zacnych oryginałów i tak wydaje się atrakcyjna :lol: .
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
saico

Post autor: saico »

Nie jestem potencjalnym kupcem, bo takie akurat mam... głównie "poluję" na te z pierwszego planu, czyli w starym wykonaniu.
PS. Tej taniej oferty już nie widzę... były po 30zł, ogólnie są widywane od 40zł w górę na wiadomym portalu aukcyjnym za granicą.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ