Czy któryś z kolegów może wkleić b.dobrej jakości zdjęcie chassis (płyty montażowej) bateryjnego Krokusa -od strony elementów wzmacniacza mcz
z góry dziękuję
Roman
chassis Krokus
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- romanradio
- 1250...1874 posty
chassis Krokus
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
- romanradio
- 1250...1874 posty
Re: chassis Krokus
Pewnie jestem jedynym posiadaczem takiego radyjka
Temat do kosza,okazało się,że brakujące trafka można z powodzeniem zastąpić innymi,niekoniecznie polskimi.
Dokładnie takie same trafka jak w Krokusie są również w innym bateryjnym ze słusznie czy niesłusznie minionej epoki PRL-u
Roman

Temat do kosza,okazało się,że brakujące trafka można z powodzeniem zastąpić innymi,niekoniecznie polskimi.
Dokładnie takie same trafka jak w Krokusie są również w innym bateryjnym ze słusznie czy niesłusznie minionej epoki PRL-u
Roman
Odpowiednikiem radia Krokus jest tzw. stacjonarny, czy też "stołowy" Rytm. Rzeczywiście transformator wejściowy wzmacniacza m.cz jest identyczny z transformatorem odbiornika Krokus, natomiast transformator wyjściowy Krokusa ma dodatkowe uzwojenie symetryczne do sterowania przystawki mocy "samochodowej", na 2x TG70.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Hej! Jak bardzo Ci się spieszy z tym zdjęciem? Muszę go wygrzebać a w międzyczasie podaj na PW swój e-mail. Jutro bądź w weekend zrobię Ci zdjęcia.
Pozdrawiam.
PS. To ja jestem drugi
Pozdrawiam.
PS. To ja jestem drugi

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
- romanradio
- 1250...1874 posty
CześćMarcin K. pisze:Hej! Jak bardzo Ci się spieszy z tym zdjęciem? Muszę go wygrzebać a w międzyczasie podaj na PW swój e-mail. Jutro bądź w weekend zrobię Ci zdjęcia.
Pozdrawiam.
PS. To ja jestem drugi
Zdjęcia już zbędne,na razie zrobię przeszczep tych 2 trafek z radia sdiełano w CCCP- Spidola Vef 10 z lat 60-tych.Takie same trafa jak w Krokusie znalazłem także w swoim Rytmie
R.