Różne graty
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Różne graty
Chassis bez podstawek.
Cena 1 zł. Chassis niemieckie, z elementami.
Nie znam modelu radia. Zawiera podstawki stalowe oraz transformator sieciowy. Cena 40 zł.
Densytometr Gretag Macbeth D200 II
Coś tam pokazuje, ale nie wiem czy jest skalibrowany itp. Dla mnie wart tyle, ile suma części składowych. Zawiera jakiś mikrokontroler MCS-48, transformator, świetlówka w podstawie i ładna obudowa z ramieniem w sam raz na uchwyt miniwiertarki do płytek. Cena 50 zł.
Resztki gramofonu.
Gramofon miał stopioną obudowę i nie dało się nic z nim zrobić. Nie mam pojęcia kto i jak go tak załatwił. Zostało to co widać. Cena 1 zł.
Radio Kankan 3.
Obudowa podniszczona, skala zbita, transformator sieciowy wyrwany z chassis przez złomiarza, głośnikowy się ostał. Do kompletu drugie chassis z sieciowym. To drugie nawet kiedyś częściowo uruchomiłem - zagrał UKF z konwerterem. Stan obecny nie znany. Cena 40 zł.
Magentofon Uwertura
W stanie rokładu. Cena 10 zł.
Przełącznik zakresów.
Jakiś niemiecki. Nie znam pochodzenia. Cena 5 zł.
Radio Coca-Cola z latarką.
Reklamówka, chyba na TDA7088. Hi-fi to nie jest... Cena 2 zł.
Pudełko łączówek.
Cena 5 zł.
Jakieś krążki ceramiczne.
Co to w ogóle jest? Cena 0.
Cena 1 zł. Chassis niemieckie, z elementami.
Nie znam modelu radia. Zawiera podstawki stalowe oraz transformator sieciowy. Cena 40 zł.
Densytometr Gretag Macbeth D200 II
Coś tam pokazuje, ale nie wiem czy jest skalibrowany itp. Dla mnie wart tyle, ile suma części składowych. Zawiera jakiś mikrokontroler MCS-48, transformator, świetlówka w podstawie i ładna obudowa z ramieniem w sam raz na uchwyt miniwiertarki do płytek. Cena 50 zł.
Resztki gramofonu.
Gramofon miał stopioną obudowę i nie dało się nic z nim zrobić. Nie mam pojęcia kto i jak go tak załatwił. Zostało to co widać. Cena 1 zł.
Radio Kankan 3.
Obudowa podniszczona, skala zbita, transformator sieciowy wyrwany z chassis przez złomiarza, głośnikowy się ostał. Do kompletu drugie chassis z sieciowym. To drugie nawet kiedyś częściowo uruchomiłem - zagrał UKF z konwerterem. Stan obecny nie znany. Cena 40 zł.
Magentofon Uwertura
W stanie rokładu. Cena 10 zł.
Przełącznik zakresów.
Jakiś niemiecki. Nie znam pochodzenia. Cena 5 zł.
Radio Coca-Cola z latarką.
Reklamówka, chyba na TDA7088. Hi-fi to nie jest... Cena 2 zł.
Pudełko łączówek.
Cena 5 zł.
Jakieś krążki ceramiczne.
Co to w ogóle jest? Cena 0.
Re: Różne graty
Łączówki PW
Actia XR25 + XR BAG
Testery do starych samochodów Renault. Nie wiem czy sprawne, podobno działały do końca. Nie umiem sprawdzić, a mi się nie przydadzą. Cena 200 zł.
Pudełko rozmaitości z demontarzu.
To co na zdjęciu - kilka gałek, kondensatorów strojeniowych, cewek, elektrolitów, filtrów, głowic UKF, anten ferrytowych. Z niekompeltnych chassis które ktoś trzymał pod chmurką, przez co nie nadawały się do niczego. Z tego powodu kondensatory trzeba oczyścić i nasmarować, bo nie wszystkie chcą się obracać. Może coś się z tego komuś przyda. Cena 10 zł.
Zegar czasu pracy.
Do odbijania daty i godziny na kartach. Nabija datę w dziwnym formacie - to znaczy dzieli godzinę nie na 60 minut, a na 100. Mechanizm działa, taśma mimo wieku ładnie pisze. Sam zegar chodzi, ale się spóźnia. Cena 50 zł.
Testery do starych samochodów Renault. Nie wiem czy sprawne, podobno działały do końca. Nie umiem sprawdzić, a mi się nie przydadzą. Cena 200 zł.
Pudełko rozmaitości z demontarzu.
To co na zdjęciu - kilka gałek, kondensatorów strojeniowych, cewek, elektrolitów, filtrów, głowic UKF, anten ferrytowych. Z niekompeltnych chassis które ktoś trzymał pod chmurką, przez co nie nadawały się do niczego. Z tego powodu kondensatory trzeba oczyścić i nasmarować, bo nie wszystkie chcą się obracać. Może coś się z tego komuś przyda. Cena 10 zł.
Zegar czasu pracy.
Do odbijania daty i godziny na kartach. Nabija datę w dziwnym formacie - to znaczy dzieli godzinę nie na 60 minut, a na 100. Mechanizm działa, taśma mimo wieku ładnie pisze. Sam zegar chodzi, ale się spóźnia. Cena 50 zł.
Transformatory do przewinięcia.
Cena 10 zł.
Póki co tyle. Decyduje kolejność zgłoszeń w tym temacie. Odbiór osobisty bardzo mile widziany. W razie wysyłki obowiązują koszty według cennika poczty. Proszę pytać o szczegóły.
Cena 10 zł.
Póki co tyle. Decyduje kolejność zgłoszeń w tym temacie. Odbiór osobisty bardzo mile widziany. W razie wysyłki obowiązują koszty według cennika poczty. Proszę pytać o szczegóły.
Zaklepuję wszystkie filtry p.cz. ze zdjęcia "rozmaitości3". Reszta na pw.
PW ---> Actia XR25 + XR BAG
- lamposz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Ja bym wziął wszystko oprócz tych zarezerwowanych filtrów, z rozmaitości.
Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
staku pisze:Zaklepuję wszystkie filtry p.cz. ze zdjęcia "rozmaitości3". Reszta na pw.
OK, mogę podzielić.lamposz pisze:Ja bym wziął wszystko oprócz tych zarezerwowanych filtrów, z rozmaitości.
Po 5 zł + koszt wysyłki, który podam na PW jak zważę.
Aktualny stan:
Chassis bez podstawek
Chassis niemieckie, z elementami
Densytometr Gretag Macbeth D200 II - tiquet
Resztki gramofonu
Radio Kankan 3 - okazało się że głośnik jest spalony
Magentofon Uwertura
Przełącznik zakresów
Radio Coca-Cola z latarką
Pudełko łączówek - ECC83
Jakieś krążki ceramiczne