Witam
Tak wygląda na filmie. https://www.youtube.com/watch?v=1L4GrPDR9TE
Dodam coś od siebie. Trzeba pamiętać aby wydruk był czysty, bez kropek, gdyż po wytrawieniu mogą powstawać zwarcia jeśli jest mała odległość między ścieżkami.
Robienie obwodów drukowanych
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- AZ12
- 3125...6249 postów
Re: Robienie obwodów drukowanych
Ratujmy stare tranzystory!
- AndrzejJ
- 1250...1874 posty
A ja ostatnio zakupiłem oryginalny toner do hp1100, nie otwierany, założyłem- kicha, dopiero po wymianie bębna na stary zaczęła drukować, ten oryginalny musiał się zestarzeć (?)
No i zawsze można się ratować podkręceniem mocy lasera, co daje bardzo wymierne efekty.
Jest też jeszcze toner o zwiększonym zaczernieniu (ale to bardziej pod metodę foto, zapewne ma więcej czarnego pigmentu) HFX-034, planuję go przetestować.
No i zawsze można się ratować podkręceniem mocy lasera, co daje bardzo wymierne efekty.
Jest też jeszcze toner o zwiększonym zaczernieniu (ale to bardziej pod metodę foto, zapewne ma więcej czarnego pigmentu) HFX-034, planuję go przetestować.
-
- 2500...3124 posty
Ja od "zawsze" używam OKI 14EX. Toner 200gr koszt 11zł , wałek w razie czego nowy 10zł..no i laser się nie zakurzy bo go brak
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Od lat używam LJ 2015n, bardzo dobra drukarka.
Porzuciłem jednak żelazko, laminatora też nie używam. Wymontowałem fuser z kolorowej drukarki minolty, przerobiłem, dodałem napęd i termostat.
Toner wgrzewa się w laminat równo i dokładnie.
Porzuciłem jednak żelazko, laminatora też nie używam. Wymontowałem fuser z kolorowej drukarki minolty, przerobiłem, dodałem napęd i termostat.
Toner wgrzewa się w laminat równo i dokładnie.