Zacząłem ostatnio korzystać z katalogu nastaw do miernika P-507 na moim P-508 ( na razie nie dopatrzyłem się żadnych przeciwwskazań także korzystam dalej...) a to przez to, że przy ostatnich pomiarach moich AD1 wskazywana emisja była nadzwyczaj mała, a prawie jej nie było . Myślałem, że to zatrute katody, ale jak się okazało "pinologia" P-508 w stosunku do ogólnie przyjętej jest inna. Piny lampy boczno stykowej na ogół liczy się ze wskazówkami zegara od pierwszego pinu z prawej, w rządku czterech rozstawionych bliżej siebie wyprowadzeń. Okazało się, że w elpo jest na odwrót, to znaczy w drugą stronę. Dlatego żarzenie mi działało, a reszta trafiła na niewykorzystany styki

Ale do rzeczy...
Chciałbym na nim pomierzyć też El51, jednak w rubryce napięcia S1 przy tej lampie jest pustka - nie wiem jak to zinterpretować.
Czy może wziąć napięcie lampy poprzedniej ( EL50 ) ?
Wtedy mniej więcej by się zgadzało ( mniej więcej bo nie potrafię oszacować dokładnie ponieważ nie ma charakterystyk dla tej lampy dla takich konkretnych napięć w żadnym przeze mnie znanym katalogu )
Może któryś z Kolegów spotkał się z podobnym "problemem"

Pozdrawiam