Jako kupujący to w sumie "luz".kyller pisze:wyjasnij mi dlaczego ?
IMO ebay jest portalem kupujacego
Sprzedawcy mają gorzej - zgadnij dlaczego nie wysyłają do Włoch i jeszcze kilku miejsc....
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Jako kupujący to w sumie "luz".kyller pisze:wyjasnij mi dlaczego ?
Trochę nie doprecyzowałem mojej wcześniejszej wypowiedzi. Oczywiście chodziło mi o oszusta, gdy jest nim kupujący.kyller pisze:wyjasnij mi dlaczego ?
Problemem nie jest kraj, a człowiek na jakiego trafisz.Locutus pisze:Sprzedawcy mają gorzej - zgadnij dlaczego nie wysyłają do Włoch i jeszcze kilku miejsc....
Dlaczego nie wysyłają? Jakie inne miejsca masz na myśli?Locutus pisze:zgadnij dlaczego nie wysyłają do Włoch i jeszcze kilku miejsc....
Nie wiem. Jak kupujący płaci z góry PayPalem to nie wiem jaki mogą problem mieć. A nie ma obowiązku udostępniać czegoœ w stylu "za pobraniem". Zdarzało mi się bez problemu namówić sprzedawcę "nür für Deutschland" do wysyłki do Polski, choć fakt, nie zawsze.Locutus pisze: Jako kupujący to w sumie "luz".
Sprzedawcy mają gorzej - zgadnij dlaczego nie wysyłają do Włoch i jeszcze kilku miejsc....
Taki że paypal wprowadził z rok temu 180 dni na reklamacje. W praktyce wygląda to tak że kupujący do pół roku od zakupu może pod byle pretekstem otworzyć spór na paypalu, co automatycznie prowadzi do zablokowania środków na koncie sprzedawcy. Jak to potrafi wykorzystać część kupujących chyba nie musze pisać.tszczesn pisze:Nie wiem. Jak kupujący płaci z góry PayPalem to nie wiem jaki mogą problem mieć. A nie ma obowiązku udostępniać czegoœ w stylu "za pobraniem". Zdarzało mi się bez problemu namówić sprzedawcę "nür für Deutschland" do wysyłki do Polski, choć fakt, nie zawsze.Locutus pisze: Jako kupujący to w sumie "luz".
Moim zdaniem przypadek. Po prostu komuś też się ta rzecz spodobałabonzo.pl pisze:Może nie na temat ale dziś miałem-aukcja licytacja przedmiot nikt nie licytował stał 70zł.Na minutę przed końcem klikłem 72zł.
Na pół minuty przed kliknoł ktoś i było dwóch kupujących .
-JA [b1]-72zł
-ktoś[p..6]-71.99- pól minuty nie przebił.
wygrałem ja.
Może tak podbijać allegro?
Nie ma obowiązku stosowania PayPala. Kupiłem ostatnio w Austrii lampę, płaciłem przelewem (tylko taką opcję miał sprzedający). Co do prowizji - faktycznie 10% to sporawo...LuC pisze: Taki że paypal wprowadził z rok temu 180 dni na reklamacje. W praktyce wygląda to tak że kupujący do pół roku od zakupu może pod byle pretekstem otworzyć spór na paypalu, co automatycznie prowadzi do zablokowania środków na koncie sprzedawcy. Jak to potrafi wykorzystać część kupujących chyba nie musze pisać.