OR Romans
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: OR Romans
Cześć,
Po prostu patrzyłem czy wszystkie kable są dobrze podpięte i wyszło że 2 były źle i podłączyłem zgodnie ze schematem i odbiór mam
Jeszcze przydało by się wyczyścić styki przełącznika zakresów i trochę odświeżyć skrzynkę i było by dobrze. Oczywiście oryginalny potencjometr jest już zamontowany.
Po prostu patrzyłem czy wszystkie kable są dobrze podpięte i wyszło że 2 były źle i podłączyłem zgodnie ze schematem i odbiór mam

Jeszcze przydało by się wyczyścić styki przełącznika zakresów i trochę odświeżyć skrzynkę i było by dobrze. Oczywiście oryginalny potencjometr jest już zamontowany.
Ratujmy co się da! (Budka Suflera)
Chętnie przyjmę sprawne lampy i stare części.
Chętnie przyjmę sprawne lampy i stare części.
Re: OR Romans
To świetnie następne radyjko przywrócone do ,,żywych,,A pytam bo mam podobny problem z radiem, radio to Kapsch model Karat , radyjko średniej wielkości ,ot takie sympatyczne radyjko, natomiast co je wyróżnia to stan jest tak doskonale zachowane w każdym aspekcie jakby wczoraj opuściło fabryke.Posiadam sporo radyj i sporo widziałem ,ale tak zachowanego w orginale nie widziałem,dzięki za odpowiedz pozdrawiam Tomek.