To prawda, jeżeli stosuję EI, co zdarza się w zasadzie wyłącznie w przypadku dławików, transformatorów do SE, ewentualnie rekonstruowania zdewastowanych staroci, to zgłaszam się do L.Ogonowskiego.
Tymczasem wzmacniacze przetestowane, posłuchane, można wkleić do środka schemat i zapakować do pudełek
cP3141281.jpg
cP3141276.jpg
...i zacząć budować kolejne
cP3141288.jpg
cP3141291.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oglądam Twoje konstrukcje i jestem pod wielkim wrażeniem estetyki, schludności i zarazem prostoty budowy. Można się uczyć i brać przykład czego sobie i wszystkim życzę.
LuKash pisze:Widzę, że stosujesz elektrolity na 85 stopni to nie za mało?
Wewnątrz obudowy nie ma szczególnie podwyższonej temperatury. Zwróć uwagę, że w okolicy lamp mocy jest zapewniony przepływ powietrza, a kondensatory są odsunięte w zasadzie do przeciwnego rogu obudowy.
A tymczasem zabieram się za kolejny.
Tym razem wersja stereo ze złoconymi gniazdami i podstawkami i KT88 w roli głównej.
Konfiguracja jak zwykle nastawiona na długie życie lamp, czyli Ua=440V, polaryzacja automatyczna, Raa=5k, przewidywana Po=35-40W.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
mirfak pisze:Jaka jest wasza opinia o kt88 firmy JJ? Pojawiły się opinie, że dodają trochę przydźwięku, prawda to?
Dawno nie testowałem KT88 JJ. Nie przekonują mnie estetycznie, zdecydowanie wolę pod tym względem wyroby rosyjskie. Natomiast wszystkie ECC używam właśnie JJ.
Wzmacniacz na KT88 już gra, teraz czas na KT120