Witam.ZoltAn pisze:Po prostu - taka jest normalna kolej życia - więc nie ma co robić sobie wyrzutów![]()
![]()
![]()
Może i nie ma co sobie "wyrzucać", ale jest czego żałować. Daję sobie rękę uciąć, że wśród tych lamp każdy z nas znalazłby coś ciekawego dla siebie. Wiem, że część lamp (z seri GUxx, QQxx itp.) została, jednak reszta poszła na stos.
Szczęsciem większosc Polaków jest z tych, co to zawsze im się cos przyda, wiec chomikuja (czyli sru na strych lub do piwnicy) stare i "niepotrzebne" rzeczy - dzieki tem takie Allegro pelne jest staroci.
Fakt. Jednak ostatnio zaczyna im brakować miejsca i robią porządki. W drugi dzień świąt odwiedziłem swoich dziadków. Pamiętałem, że dziadek miał kilka starych TV i jakieś radia. Dosłownie 2,3 tygodnie przed świętami pozbył się wszystkiego, bo "zawalały szopę". Było tego 9 czy 10 TV, adapter i 2 lub 3 radia. Pomijam fakt małej przydatności części z TV, ale TG czy choćby lampy z podstawkami raczej się przydają.
Że o radiach nie wspomnę.
Z tej całości "uratowałem" Rapsodię, 2 lamy EBL i TG5/53. Ilość raczej nie oszołałamia.
Dziadek wspomniał coś o sąsiedzie, który kiedyś, przed laty, zajmował się chałupniczo naprawą radioodbiorników i TV. Może nie wszystko jeszcze stracone...
Zgodzę się i nie. Jednak nie będę polemizował, ponieważ weszli byśmy w sfery polityki, a tego mam dość, serdecznie. Poza tym, nie to miejsce. Sumując krótko - "tfu, na psa urok... lelum, polelum".Ale, czy z dzisiejszych czasów cos ocaleje? Śmiem watpic: menelska swolocz i złomiarskie bydło (nie obrażając naszych karmicieli -rogacizny![]()
![]()
) niszczy wszystko co sie da (i nie da zniszczyc
) - wiec czarno trzeba patrzec na przyszlosc pamiatek kultury materialnej dzisiejszych czasow...
![]()
Pozdrawiam serdecznie