LAMPY DO PHILIPSA 4-38A

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

retroradio
25...49 postów
25...49 postów

LAMPY DO PHILIPSA 4-38A

Post autor: retroradio »

Szukam informacji na temat lamp zastosowanych w odbiorniku Philips 4-38A. Dokładnie chodzi o to że mam na "chodzie" taki eksponacik i uparłem się za wszelką cenę mieć w nim lampki wyprodukowane w polskich zakładach philipsa. Ak2, Af3, abc1 już mam. Jednak nigdy nie spotkałem i nie wiem czy były w Polsce produkowane też AZ1 i AL4. Posiada ktoś może fotkę takowych lamp do "wzglądu"?
Witek
OTLamp

Re: LAMPY DO PHILIPSA 4-38A

Post autor: OTLamp »

retroradio pisze:Szukam informacji na temat lamp zastosowanych w odbiorniku Philips 4-38A. Dokładnie chodzi o to że mam na "chodzie" taki eksponacik i uparłem się za wszelką cenę mieć w nim lampki wyprodukowane w polskich zakładach philipsa. Ak2, Af3, abc1 już mam.
ABC1 masz polską? A po czym to poznałeś?

retroradio pisze: Jednak nigdy nie spotkałem i nie wiem czy były w Polsce produkowane też AZ1 i AL4. Posiada ktoś może fotkę takowych lamp do "wzglądu"?
AL4 oczywiście były podpisane. AZ1 z tego co wiem nie była podpisywana ani w Polsce (np. duodioda), ani w innych krajach (np. duodiode), podobnie jak ABC1, AB2 itp., więc trudniej rozszyfrować, czy jest polska, czy też nie. Jeśli były od początku w jednym odbiorniku, to można coś domniemywać po zakodowanych datach produkcji (np. takie same kody). Ma ktoś gdzieś może jakieś materiały dotyczące kodów rocznych Philipsa?
ODPOWIEDZ