Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

swat
5...9 postów
5...9 postów

Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Post autor: swat »

Śruby niklowane do przykręcenia chassis + np. od góry jak w fenderze, do tego są ewentualnie zamykane niklowane nakrętki.

śruba calowa o długości gwintu 1 cal średnica śruby ~ 4,763 3/16 skoku gwintu ~ 31 zwojów na cal

Cena do uzgodnienia, proszę o jakieś propozycje cenowe. za sztukę lub np. 10 sztuk.
Załączniki
4.jpg
3.jpg
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Śruby niklowane do przykręcenia chassis + nakrętki

Post autor: cirrostrato »

Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.
swat
5...9 postów
5...9 postów

cirrostrato pisze:Kto potrzebuje ten kupi, oferta jak dla mnie trochę dziwna bo wizualnie identyczne śruby ( wybór M3-M6, gwint metryczny) mogę kupić bez problemów w pobliskim markecie, takie nakrętki też, zadziwiające, że chromowane droższe od nierdzewek, musiał byś przebić ich ofertę cenową uwzględniając dodatkowo koszt wysyłki. Pozdrawiam.

To są śruby calowe.

W amerykańskich wzmacniaczach są śruby calowe i Twój metryczny gwint z marketu jest nic nie warty.

Śruby calowe są 10 razy droższe, dlatego że nigdzie ich nie dostaniesz i praktycznie się nie sprzedają.

Nie rozumiem po co są Twoje komentarze ?? a kogo interesuje że w USA benzyna jest tańsza kilka razy.

Sam proces niklowania jest drogi i zapewne dlatego śruby niklowane i w dodatku calowe w europie są drogie.

Niklowanie to koszt około 30 zł za 1 dm2 czyli kwadrat 10 cm x 10 cm kosztuje 60 zł

Cena śruby calowej to około 2-3 zł za 1 sztukę śruba niklowana 3-4 zł za sztukę.

Ja nic nie muszę jak ktoś potrzebuje calowe śruby to kupuje a za przesyłkę płaci klient.
Awatar użytkownika
haterkmp
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: haterkmp »

Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
alpher
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: alpher »

Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Vic384 »

Czesc
Chciales powiedziec #10-32, bo srubek 10/32 nie ma.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony czw, 8 września 2016, 08:50 przez Vic384, łącznie zmieniany 1 raz.
swat
5...9 postów
5...9 postów

haterkmp pisze:Skąd Ty kolego bierzesz te ceny? Calowe śruby, nakrętki są dokładnie w tych samych cenach co metryczne. Niklowane śruby są droższe ale też bez przesady. Po 3-4zł za sztukę to kupuje się czernione śruby 15x60 przemysłowe na imbusa. Za 60zł mam 1kg przemysłówek w dowolnym rozmiarze, metryczne jak i calowe.
Ceny biorę z księżyca, zawsze możesz kupić blachowkrety 15 zł za 1kg jak ci się calowe niklowane śruby nie podobają.
Feder na blachowkreach tez jako tako wygląda
swat
5...9 postów
5...9 postów

alpher pisze:Przy okazji, nie ma sroby 3/16 a tym bardziej o 31 zwojach na cal.
Najpewniej sa to zwykle 10/32 drobnozwojowe i do tego chromowane a nie niklowane, rzeczywiscie sa drozsze od tych ze stali nierdezewnej.
A jesteś pewny ? może złocone może mosiężne ?
ODPOWIEDZ