Kupię ze 2 sztuki lamp PC900 (albo EC900).
Oraz oscyloskopową 11ЛО1И, 11ЛО2И, albo ewentualnie (ale to bardzo ewentualnie) 7QR20.
Oczywiście w jakiejś rozsądnej cenie
Już chyba kiedyś z Tobą w tym temacie rozmawiałem i nie doszliśmy do porozumienia
Bo mi chodzi o lampy do kupienia, a nie do przyjęcia za free w zamian za ciekawy projekt DIY
Lampy potrzebne do kolejnego OTV Prima. Liczy się duża czułość odchylania, więc nie mogą być dowolne inne o podobnych wymiarach.
Czesc
Lampa oscyloskopowa do TV ? Jako ekran ?
Pozdrowienia
PS Nie chce mi sie zakladac nowego postu, ale znalazlem Twoje stare na temat "prostego" TV.
Jezeli to do kontynuacji tego "watka", to podaj mi adres na PW, a dostaniesz 9E2 i do wyboru EC900 lub PC900.
Ostatnio zmieniony pn, 25 lipca 2016, 13:31 przez Vic384, łącznie zmieniany 1 raz.
No niestety ciężko znaleźć lampę z białym luminoforem i jednocześnie dużą czułością odchylania, prostokątnym ekranem, itp.
Dlatego musi mi wystarczyć zwykła lampa oscyloskopowa.
Siatka w lampie nie przeszkadza. Jest zupełnie niewidoczna (przelatują przez nią jeszcze nie do końca zogniskowane elektrony).
Chyba że mówisz o skali na ekranie. Myślałem że ona nie jest "w" 11ЛО1И, tylko na 11ЛО1И. W sensie że można ją zmyć. A to nie jest tak?