Szrot - wspólne zakupy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Szrot - wspólne zakupy
Będę w poniedziałek pod Tarczynem w firmie sprzedającej m.in. powojskowa elektrinikę po parę drobiazgów dla siebie, są tam m.in lampy nadawcze, kondensatory wysokonapięciowe mocy, wysokonapięciowe kondenstroy i trymery próżniowe, zwykłe lampy odbiorcze, np. widziałem np. niskonapięciowe tetrody 28D7, gazotrony DCG4/1000, 6AS7 i wiele innych typów lamp, w tym różne oscyloskopowe, takie też bardziej egzotyczne, przełączniki, potencjometry drutowe mocy, diody i tyrystory na setki A i inne. Jest zainteresowany ktoś nabyciem dla niego czegoś? Są tez jakies przyrządy, mierniki mocy, generaotry, sztuczne obciązenia, tłumiki itp. radiowe rzeczy. Chętnych proszę o jakiś kontakt na PW, z telefonem, żebym mógł ewentualnie się zapytać w czasie myszkowania po regałach.
- lamposz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Re: Szrot - wspólne zakupy
Ja zależnie od ceny ( mają być rabaty nawet do 70% ) byłbym zainteresowany gazotronami , 4CX250BR Penta z podstawkami i zmiennymi kondensatorami próżniowymi - jednak to czy będę czy nie , nie jest jeszcze przesądzone , dlatego też na razie wstrzymam się z deklaracją na 100% , aczkolwiek proszę aby mieć mnie na uwadze 

Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
Byłem na trzech ostatnich wyprzedażach, powiem krótko, warto.
Teraz niestety mam wyjazd i nie będę.
PS. Jedna z pań robi b. duże rabaty

Chyba na nią trafiłem na przedostatnim (też na trzech byłem). Gdybym wtedy wiedział jak będzie liczyć, dziś miałbym skrzynkę 6AS7 i może drugą 1625tiquet pisze:Byłem na trzech ostatnich wyprzedażach, powiem krótko, warto.

Wszystkim którzy jadą pierwszy polecam zabrać parę siatek foliowych, żeby nie trzymać fantów w rękach, kiedy się grzebie po regałach.
Albo własne wozidłobrys pisze:Wszystkim którzy jadą pierwszy polecam zabrać parę siatek foliowych, żeby nie trzymać fantów w rękach, kiedy się grzebie po regałach.

U nich są tylko dwa wózki (takie sklepowe), jeden duży, drugi mały.
Tym dużym ostatnio robiłem 6 kursów do samochodu

- lamposz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Witam kolegów. I jak wrażenia po wyprzedaży ? Jakie były przeceny ?
Pytam bo sam niestety nie mogłem być
Pytam bo sam niestety nie mogłem być

Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
Ja na poprzedniej wyprzedaży kupowałem lampy hurtem po 5 zł, bez znaczenia czy sztuka kosztowała 200 zł czy też 2 zł
, o innych fantach nie wspomnę, gdzie największy rabat sięgał prawie 97,5% (po rabacie rzecz kosztowała 80 zł, a przed łatwo policzyć), więc warto.

Ja nie mogłem być(dyżur w robocie)ale byli kumple - powiedzieli że to lampowe królestwo;ogrom części i urządzeń.Ponoć czynne to jest w tygodniu cały czas a takie wyprzedaże ściągają tłumy zainteresowanych.Do następnego razu.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈
Był tłum ludzi, chyba przez pogodę. Był wręcz problem z zaparkowaniem.
Zakupiłem kilka lamp, np: CV4003 i CV4004 Mullarda (ECC82/ECC83), jakiś loktalowy odpowiednik 807, której oznaczenia zapomniałem, a leży już na dnie pudła, 12AT7WA, 5Ц4С z metalową podstawką, 6П14П i 3A5. Oprócz nich selsyny, wyświetlacze alfanumeryczne i kondensatory 33 nF na 36 kV - już nie mogę się doczekać, aż z nich postrzelam
- oraz dwie stare żarówki Osram 25 W na 230 V z trzonkiem B22, całe pomalowane na czerwono. Na szczęście z tych ostatnich farba łatwo schodzi, więc angielska lampka w domku na działce nie wywoła niepotrzebnych skojarzeń.
Zakupiłem kilka lamp, np: CV4003 i CV4004 Mullarda (ECC82/ECC83), jakiś loktalowy odpowiednik 807, której oznaczenia zapomniałem, a leży już na dnie pudła, 12AT7WA, 5Ц4С z metalową podstawką, 6П14П i 3A5. Oprócz nich selsyny, wyświetlacze alfanumeryczne i kondensatory 33 nF na 36 kV - już nie mogę się doczekać, aż z nich postrzelam

- lamposz
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Mógłbyś wrzucić zdjęcia tych kondensatorów
? Kurde, jak żałuje, że mnie nie było - no ale z Zakopanego do W-wy jest troche jazdy
Jakbyś się kiedyś wyzbywał tych kondensatorów ( ew. chciał się zamienić ) to daj znać , trzeba mi takich do piec indukcyjnego na 833A

Jakbyś się kiedyś wyzbywał tych kondensatorów ( ew. chciał się zamienić ) to daj znać , trzeba mi takich do piec indukcyjnego na 833A

Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
-
- 6250...9374 posty
A ceny to tajemnica?brys pisze:Był tłum ludzi, chyba przez pogodę. Był wręcz problem z zaparkowaniem.
Zakupiłem kilka lamp, np: CV4003 i CV4004 Mullarda (ECC82/ECC83), jakiś loktalowy odpowiednik 807, której oznaczenia zapomniałem, a leży już na dnie pudła, 12AT7WA, 5Ц4С z metalową podstawką, 6П14П i 3A5.
Wieczorem wrzucę.lamposz pisze:Mógłbyś wrzucić zdjęcia tych kondensatorów? Kurde, jak żałuje, że mnie nie było - no ale z Zakopanego do W-wy jest troche jazdy
![]()
Całość 68 zł. Nie wiem co po ile zostało policzone.cirrostrato pisze:A ceny to tajemnica?brys pisze:Był tłum ludzi, chyba przez pogodę. Był wręcz problem z zaparkowaniem.
Zakupiłem kilka lamp, np: CV4003 i CV4004 Mullarda (ECC82/ECC83), jakiś loktalowy odpowiednik 807, której oznaczenia zapomniałem, a leży już na dnie pudła, 12AT7WA, 5Ц4С z metalową podstawką, 6П14П i 3A5.
Tak to wygląda - 6Н2П obrazuje rozmiar. Masa też spora, siatka z biedry się popruła.lamposz pisze:Mógłbyś wrzucić zdjęcia tych kondensatorów? Kurde, jak żałuje, że mnie nie było - no ale z Zakopanego do W-wy jest troche jazdy
![]()
Jeżeli ci pasują te duże, to zadzwoń do nich. Mieli tego na regale jeszcze kilka, a nie wierzę że zhandlowali wszystkie. Ten czarny był tylko jeden. Mieli też jakieś kondensatory dużej mocy po kilkanaście-kilkadziesiąt pF, ale te mnie nie interesowały.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Cześć, a czy wariometry ,,kulowe'' były? Poszukuję do lampowego PA ok. 300W 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU