Witam
Udało mi się niedawno kupić Poloneza, niestety w stanie agonalnym. Obudowa już odnowiona, radio wyczyszczone, głośnik naprawiony. Teraz przyszła kolej na przełącznik zakresów z którego zostało niezbyt wiele. Biorąc pod uwagę moją wiedzę oraz wsparcie znajomego wiem, że bez dokumentacji serwisowej nie dam rady. W związku z tym pytanie, czy ktoś z Kolegów dysponuje dokumentacją serwisową Poloneza albo Mazura (myślę, że to takie same radia), oraz czy można liczyć na jej udostępnienie lub kupno. Pozdrawiam, Walenty
Polonez - dokumentacja serwisowa
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Polonez - dokumentacja serwisowa
Znajdź w czeluściach internetu książkę Henryk Borowski Cewki do odbiorników.
Znajdziesz w niej opisy cewek oraz całych przełączników zakresów pochodzących z polskich radioodbiorników z epoki Poloneza.
Najpewniej przełącznik i zespół cewek podobne do tych z Pioniera/Mazura zastosowano w twoim radiu.
Znajdziesz w niej opisy cewek oraz całych przełączników zakresów pochodzących z polskich radioodbiorników z epoki Poloneza.
Najpewniej przełącznik i zespół cewek podobne do tych z Pioniera/Mazura zastosowano w twoim radiu.
- Marcin K.
- 6250...9374 posty
Re: Polonez - dokumentacja serwisowa
Umieszczałem tu na Forum kiedyś zeskanowane strony z książki tylko o cewkach. Szukaj pod hasłem Dane Cewek Polskich Radioodbiorników. Ja nie poszukam bo mi nie wygodnie grzebać z pozycji telefonu komórkowego 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU