o tym coś na poprzedniej stronie (18)lrafal pisze:Takie pytanie mam, po wsunięciu chassis (pionier 48) na miejsce środek skali opiera się o szybkę, czy to tak ma być
R.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
o tym coś na poprzedniej stronie (18)lrafal pisze:Takie pytanie mam, po wsunięciu chassis (pionier 48) na miejsce środek skali opiera się o szybkę, czy to tak ma być
Tak, tylko ja nie chcę z nich robić atrapy. W przypadku gdy taki kondensator miał zwarcie, to nie pieściłem się i przewiercałem zwijkę na wylot dość grubym wiertłem. Rurka pozostaje pusta i nienaruszona. Te dwa w radiu nie mają zwarcia i szkoda by ich było patroszyć.lrafal pisze:ja od tyłu przeciąłem nożem tuleję...
Być może między gałkami a obudową były filcowe krążki. Bardzo sporadycznie można je spotkać (mam jeden czy dwa egzemplarze Pioniera z takimi krążkami), bo chyba nikt sobie głowy nimi nie zawracał przy ponownym montażu po np. naprawie albo był to jakiś dodatek stosowany przez pewne okresy czasu.lrafal pisze:Albo były tam fabrycznie jakieś dystanse,
Zmierzyłem i takie (65mm, mierzone od czoła chassis do końca osi) też są w tym który mam na warsztacie. I zgadzały by się Twoje wyliczenia. Oryginalne tulejki dystansowe mają wymiary - średnica otworu wewnątrz 4,5mm zewnętrzna 8mm, wysokość 4mm toczone z mosiądzu i galwanizowane czymś białym z połyskiem (nikiel? chrom?)lrafal pisze:ośki mają 65mm a nie jak w późniejszych modelach 60mm