Mesa "noDR" Orange wersja 18W
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 250...374 postów
Re: Mesa "noDR" Orange wersja 18W
Mam zamówione u Kacpra 2 trafa do HiFi które gdzieś w sumie powinny być wysłane, natomiast na zapytanie o trafo gitarowe Kacper poprosił abym napisał do jego Taty który przez wakacje przejmuje obowiązki Kacpra, napisałem w sumie pod wskazany email jakiś tydzień temu i czekam na odpowiedź. Napisałem też do 4pietro4, ale również poczta milczy.
Kacper to jest pierwsza osoba o której pomyślałem jak wpadł do głowy pomysł pt. kolejny lampiak i bardzo chętnie zamówił bym to trafo u niego.
Kacper to jest pierwsza osoba o której pomyślałem jak wpadł do głowy pomysł pt. kolejny lampiak i bardzo chętnie zamówił bym to trafo u niego.
- czapa tranzystor
- 500...624 posty
Witajcie
Ja ostatnio (kwiecień) wpłaciłem za transformator w IG-transformatoren.
Efekt taki że od tamtej pory przestał odpisywać na emaile,ani towaru ani pieniedzy.
Ja ostatnio (kwiecień) wpłaciłem za transformator w IG-transformatoren.
Efekt taki że od tamtej pory przestał odpisywać na emaile,ani towaru ani pieniedzy.
-
- 250...374 postów
Ja jeszcze zapytam, gdzie koledzy gitarowcy się standardowo zaopatrują w elementy pasywne?
Jakiś kompromis między czajna szort a "trochę mnie nie stać" amptonem ?
Jakiś kompromis między czajna szort a "trochę mnie nie stać" amptonem ?

- haterkmp
- 625...1249 postów
Ja ostatnio szukałem jakichś lepszych potencjometrów niż telpod albo czajnaszajz i... niestety musiałem wrócić do amptonu. tylko oni mają alphy w przyzwoitych cenach. z resztą metalizowane rezystory 1W/5% (w sumie też chińskie) też tylko u nich. ale jeśli chodzi o resztę to polecam inel sc - przynajmniej podają wymiary elementów. kupiłem trochę w avt i każdy element z innej parafii, inne rozmiary... tme też fajny ale chyba za drogi, o cyfronice się nie wypowiem bo szkoda serwera...
EDIT:
na pewno nie polecam amps4you (bulabla przepraszam
)
EDIT:
na pewno nie polecam amps4you (bulabla przepraszam

in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
-
- 250...374 postów
No nic, sprzęt wypada zrobić porządnie zwłaszcza że i tak już grube hajsy pójdą w końcówkę na 6l6GC 
Ale np kondensatory w zasilaczu... macie coś tańszego sprawdzonego niż te beczki po 20-30 zł?
Sorry za te elementy pasywne ...
żem powiedział 

Ale np kondensatory w zasilaczu... macie coś tańszego sprawdzonego niż te beczki po 20-30 zł?
Sorry za te elementy pasywne ...

- haterkmp
- 625...1249 postów
gdzieś tu na forum był wątek o pomiarach kondensatorów noname i tych z ładnymi napisami. z tego co pamiętam to jakichś szczególnych różnic na niekorzyść tych pierwszych nie było a wręcz odwrotnie... ja mam elektrolity po 4-6zł za sztukę i nie narzekam. problem tylko z rozrzutem rozmiarów.
in gain we trust
-
- 250...374 postów
Muszę kurcze podpytać,
jak na razie to chciałem kupić takie rzeczy jak podstawki beltona z amptone + 2 ekrany, gałki na potki, parę 6l6gc, gniazda cliff, chasskę, potencjometry, kondy do zasilacza, tag board i się nagle zrobiło 500 zł
jak na razie to chciałem kupić takie rzeczy jak podstawki beltona z amptone + 2 ekrany, gałki na potki, parę 6l6gc, gniazda cliff, chasskę, potencjometry, kondy do zasilacza, tag board i się nagle zrobiło 500 zł

-
- 250...374 postów
Mam pytanie życia i śmierci:
http://allegro.pl/chassis-i5447953194.html
upcham tutaj 2 kanałowego 50W ?
Studenty okazje zwęszyły
http://allegro.pl/obudowa-wzmacniacza-l ... 89239.html
ewenutalnie to całe
http://allegro.pl/chassis-i5447953194.html
upcham tutaj 2 kanałowego 50W ?
Studenty okazje zwęszyły

http://allegro.pl/obudowa-wzmacniacza-l ... 89239.html
ewenutalnie to całe
- haterkmp
- 625...1249 postów
sama blacha powinna powinna zafungować ale jeśli chodzi o obudowe to wysokość trochę mała (od chassis do sufitu 12,5cm) a to będzie mało dla 6L6 która ma 93mm od cokołu. może być za ciepło...
in gain we trust
-
- 250...374 postów
http://allegro.pl/chassis-i5447953194.html To jest nawet większe, budę sobie dorobię sam w takim razie, chodzi mi głównie o to czy wejdą mi potencjometry 2 rzędowo, po na rozstaw lamp i traf powinno być dość miejsca.
Kupil bym "już" bo zawsze to troche taniej.
http://allegro.pl/chassis-i5447953182.html tu niby większa, ale to może być chyba niewspółmiernie wielkie do tego co chcę zrobić.
Kupil bym "już" bo zawsze to troche taniej.
http://allegro.pl/chassis-i5447953182.html tu niby większa, ale to może być chyba niewspółmiernie wielkie do tego co chcę zrobić.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Ale jak 1/4?, TG, dławik i TS?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 250...374 postów
Nie nie, tutaj same wyjściowe, te dwa mniejsze to są do projektu HiFi pod pp EL84 w innym temacie, są nawinięte typowo pod pasmo hifi tam 35Hz -3dB 25+30kHz to były założenia, no i tam 20-25W mocy. Wyskoczyła gitarowa zachcianka, niestety tamten pushpull do muzyki leci na przyszły rok albo jak będzie kasa na to. No ale są praktycznie wszystkie trafa do niego, bo anodowe sam nawijałem tylko żarzenie nie wlazło.
Lampy też mam kupione, cały kwartet 6p14p-k już czeka. W zasadzie drobnica została i do HiFi to już nie takie koszta jak do gitarowca. No ale co mi z 2x15W hifi, bez dobrych kolumn na dobrych głośnikach, których zrobienie swoje będzie kosztować. Kasa, kasa, kasa...
Ten 3 duży to z kolei 50W 3,8kR 4-8-16 Ohm, typowy gitarowiec.
Druga część (2/4) to zasilające od Piotra
trzecia to cała reszta z amptone, a czwarta to to co znajdę taniej albo będzie brakować
Dławik... nie wiem czy będzie. Studenty to z natury biedne stworzenia
Lampy też mam kupione, cały kwartet 6p14p-k już czeka. W zasadzie drobnica została i do HiFi to już nie takie koszta jak do gitarowca. No ale co mi z 2x15W hifi, bez dobrych kolumn na dobrych głośnikach, których zrobienie swoje będzie kosztować. Kasa, kasa, kasa...
Ten 3 duży to z kolei 50W 3,8kR 4-8-16 Ohm, typowy gitarowiec.
Druga część (2/4) to zasilające od Piotra
trzecia to cała reszta z amptone, a czwarta to to co znajdę taniej albo będzie brakować

Dławik... nie wiem czy będzie. Studenty to z natury biedne stworzenia

-
- 250...374 postów
Dobra, mam już komplet traf, teraz cała reszta tak zwana.
Kilka pytań:
- czy upcham 2 kanałową 50'tkę do chassis 500x170 z amptone?
- czy użycie jednej sztuki tego http://amptone.pl/p/288/1928/tag-board- ... iaczy.html jako bazy montażowej to dobry pomysł? Na czym to najlepiej składać? Jakieś tip'y co jeszcze może być potrzebne, a co na pierwszą myśl przy zakupach nie przychodzi do głowy?
Kilka pytań:
- czy upcham 2 kanałową 50'tkę do chassis 500x170 z amptone?
- czy użycie jednej sztuki tego http://amptone.pl/p/288/1928/tag-board- ... iaczy.html jako bazy montażowej to dobry pomysł? Na czym to najlepiej składać? Jakieś tip'y co jeszcze może być potrzebne, a co na pierwszą myśl przy zakupach nie przychodzi do głowy?
-
- 250...374 postów
Jeszcze otwory pozycjonujące potencjometry i czas składać mojego przyjaciela. Montaż na tag boardzie + pajęczynka, mam nadzieje że się zmieści. Potrzebuję jakiś patent na mocowanie elektrolitów "w powietrzu". Ktoś coś?