Nie nada, ja należę do tych ludzi co z reguły mają gain wykręcony na drugą stronę poza zakres

Cleana w cleanie ma być tyle żeby się może właśnie nie przesterowywał a raczej dogadywał ładnie z chorusami itp. , mój kolega używa tego typu dynamiki w swojej grze, ja raczej nie koniecznie.
4 lampy EL84 hehe dobry pomysł ale podejrzewam że koszt końcówki skoczył by do kosztów zestawienia tego samego na parze EL34. Więc z tego co ma być pasuje wykręcić ile się da
Co do crunchu/lżejszych rzeczy to mam swój pierwszy lampiaczek do muzyki który zrobiłem w gimnazjum, myślę go rozmontować i złożyć 3 stopniowy (+ wtórnik ) preamp z końcówką na EL84 + TG2,5-1-666 chciałbym zrobić jakiegoś brytola <5W watowego do "wypierdzania" brytyjskich brzmień typu Back in Black

np. preamp z JCM800, tylko nie wiem czy takie trafo jak w nim siedzi z 220V uzwojeniem wystarczy do odpowiedniego zasilania preampu. Ewentualnie jakaś podobna konstrukcja, generalnie chciałbym mieć taki mini headzik w możliwie tyciej obudowie, żeby miał takie własnie wpadające w brytyjskie brzmienie przy czym nie chciałbym w to inwestować tylko zrobić z tego co jest, czyli Trafo 230/220V+6,3V + TG2.5 i tylko dołożyć jedną 6n2p do preampu
Albo np tylko zewnętrzny preamp który wpinał bym w pętlę efektów mojego roboczo nazwanego "MiniBoogie"
W załączniku "concept art"

panelu przedniego

Chciałbym żeby to było dość małe, jaką obudowę/chassis polecacie do takiego rozstawiania osprzętu? Head z kratką z przodu raczej w stylu Randalla Satan, albo jakiegoś innego wzmacniacza z prześwitem do środka, wnętrze (obwódka kratki) delikatnie podświetlane w zależności od kanału na zielonkawo lub czerwonawo ale to się zobaczy czy mi się spodoba, zawsze będzie można wyrzucić. Wstępnie wydaje się że ta chasska
http://allegro.pl/chassis-s450-black-b-i5306359592.html będzie miała wystarczające rozmiary.
Co do brzmień to jeszcze taki tip :
https://www.youtube.com/watch?v=BmZwZ0eMHTM <- cała gitara ritymiczna itd. ale jak widzę Petri grana na DR albo TR więc powinno się zgadzać
Zmniejszyć można np kondensator katodowy w drugiej triodzie i minimalnie ograniczyć pasmo przenoszenia od dołu.
A można by np, wstawić przełącznik 3 zakresowy obracany i modyfikować tym czy innym elementem brzmienie od "grain" do "tight"

Także deal do schematu na dziś, odmulić troszkę mesę, kolega mówi że najlepiej gra dopalona tubescreamerem, spróbujmy się do tego zbliżyć bez używania tubescreamera