głośnik odbiornika Betthoven
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 125...249 postów
głośnik odbiornika Betthoven
Witam . Czy ktoś jest w stanie zregenerować mi głośnik do odbiornika Betthoven .Głośniczek ma membranę w idealnym stanie , brakuje cewki - tej cewki fizycznie nie ma - ktoś ją wyjął być może do przewinięcia.Wewnętrzna średnica tej cewki to 25mm .Pierwsze zdjęcie jest to zdjęcie poglądowe - jak wygląda ten głośnik.
Re: głośnik odbiornika Betthoven
O ile dobrze pamętam impedancja była mocno nietypowa bo 2,6 lub 2,7 Ohma.Niestety nie robię takich napraw.Może poszukaj w necie w firmach regenerujących głośniki ale tanio nie będzie.
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz
-
- 125...249 postów
Dziękuję za odpowiedź , głośniczek taki kupiłem w Czechach . serdecznie pozdrawiam życząc miłych i wesołych Świąt. Paweł. Gdyby ktoś potrzebował uszkodzony głośnik do betthovena niech pisze , w tym uszk. głośniku nie ma cewki.
Ceweczke mozna dorobic ale kupa roboty.
T
T
-
- 125...249 postów
Witaj . Jeśli Byś potrzebował taki głośnik , to ci go dam , tylko koszty wysyłki to będzie około 15 zł . Ja kupiłem głośnik do mego Beethovena na czeskim Aukro . Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Paweł.
Dzieki Pawle ale nie skorzystam.Mam juz za mało miejsca.Swój zapasowy sprzedałem z pocałowaniem ręki.
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz