Odświeżam - właśnie coś takiego jest mi potrzebne do pracy naukowej i nie ma się z czego śmiać

Ale jak już robić, to z sensem, niech się przyda tak w ogóle. Musi być taki w miarę higain, będzie w nim grzebane prawdopodobnie przy wejściu - niestandardowo, jeszcze nie wiem, w jakim zakresie, po to jest budowany i dlatego nie chcę za bardzo wykorzystywać gotowej komercyjnej konstrukcji. Końcówka na ECL82 wystarczy w zupełności. Transformatory znajdę w piwnicy na pewno, a jak nie, to na pewno tu. Tylko głowa, kolumna będzie standardowa. W zasadzie mam jedno pytanie praktyczne - czy wtórnik na tranzystorze przed korektorem zmienia dużo i w jaki sposób? Czy bezpośrednio z anody triody ecl z rezystorem 100k jest dużo gorzej? W jaki sposób gorzej? Wolałbym "koszernie" i z drugiej strony prosto na dwóch lampach, ale w sumie taki tranzystor też nie problem, a wzorzec ma wtórnik jednak. Z drugiej strony twin nie ma i bądź tu mądry

Do pracy naukowej to akurat ma niewielkie znaczenie, ale ogólnie może mieć i chciałbym wiedzieć. Wiadomo, że zrobić można i samemu się przekonać, ale jak ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem, byłbym wdzięczny.