Komputer stacjonarny.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- disaster
- 1250...1874 posty
Re: Komputer stacjonarny.
Dałeś się naciągnąć na kasę po prostu 

Z przyczyn technicznych koniec świata odwołany.
Poszukuję viewtopic.php?p=304055#p304055
Pmijając fakt, że bez biletu filmu oglądać się nie powinnodisaster pisze:Dałeś się naciągnąć na kasę po prostu

http://www.dobreprogramy.pl/Rusza-kolej ... 58946.html
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl
- tedikruk111
- 625...1249 postów
Koledzy, Czy myślicie że wyłożę kasę za oglądnięcie w takiej wysokości? No ewentualnie 47zł za obejrzenie to może być brane pod uwagę przy prawomocnym wyroku sądu. Bo nikt mi nie udowodni że to ja zamieściłem ten film w sieci, bo po prostu nie wiem jak to się robi...a o tym jest w tym pisemku.
Pozdrawiam
tedi.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 3125...6249 postów
Za obejrzenie czy nagranie?? Czy tu jest jakaś różnica? To co wolno a czego niewolno? Tak łopatologicznie jak krowie na pastwisku.tedikruk111 pisze:Tak na marginesie:Jaka może cena za seans filmowy
obejrzany za pomocą internetu? Odpowiem 470zł (cena ugodowa bo pełna to 15000 zł) za film "Drogówka" co sobie obejrzałem, wyszukany za pomocą Googla.

- disaster
- 1250...1874 posty
W olbrzymim skrócie, nie wolno udostępniać publicznie.
Ściągać, oglądać, dzielić się z przyjaciółmi wolno.
Chomik na przykład utrzymuje, że jest grupą przyjaciół (wymaga zalogowania się, etc.), więc jest de facto legalny.
Ściągać, oglądać, dzielić się z przyjaciółmi wolno.
Chomik na przykład utrzymuje, że jest grupą przyjaciół (wymaga zalogowania się, etc.), więc jest de facto legalny.
Prawo autorskie (ustawa z 4 lutego 1994 r. tekst jednolity z 2006 r.) pisze:Art. 23.
1. Bez zezwolenia twórcy wolno nieodpłatnie korzystać z już rozpowszechnionego utworu w zakresie własnego użytku osobistego. Przepis ten nie upoważnia do budowania według cudzego utworu architektonicznego i architektonicznourbanistycznego oraz do korzystania z elektronicznych baz danych spełniających cechy utworu, chyba że dotyczy to własnego użytku naukowego niezwiązanego z celem zarobkowym.
2. Zakres własnego użytku osobistego obejmuje korzystanie z pojedynczych egzemplarzy utworów przez krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego.
-
- 3125...6249 postów
Dzieki za oświecenie. Co do publicznego odtwarzania to wiedziałem i jest to oczywiste. Natomiast ta cała reszta.. Niedługo zanim człowiek piar..ie będzie musiał się zastanowić czy przepisy na to pozwalają. Pomijam dobre obyczaje.
Pozdrawiam.

- disaster
- 1250...1874 posty
Dopowiem jeszcze, że w świetle powyższego nielegalne jest korzystanie z sieci P2P. (Torrenty, etc.)
Tego typu sieci wymuszają udostępnianie pobranych materiałów publicznie, stąd pobieranie przez nie materiałów objętych prawami autorskimi jest łamaniem przepisów ustawy.
Tego typu sieci wymuszają udostępnianie pobranych materiałów publicznie, stąd pobieranie przez nie materiałów objętych prawami autorskimi jest łamaniem przepisów ustawy.
\Ukaniu pisze:Pmijając fakt, że bez biletu filmu oglądać się nie powinnodisaster pisze:Dałeś się naciągnąć na kasę po prostu
http://www.dobreprogramy.pl/Rusza-kolej ... 58946.html
Pobieraczek reaktywacja?
- tedikruk111
- 625...1249 postów
Witam.
Czy któryś z Kolegów zna jakieś dobre forum komputerowe gdzie cierpliwi fachowcy odpowiadają na prawie proste pytania?
I prowadzenie za "rączkę" do celu. Potrzebowałem instrukcji obsługi do pewnego radia, zainstalowała się chyba niekompletna bo nie da się jej otworzyć, za to ikona na pulpicie jest plus otwieranie całych niechcianych stron w czasie np; przeglądania forum triody. Jak to g...o wywalić? Nie da się otworzyć -błąd w instalacji,w programach siedzi chyba pod inną nazwą, a w dodatku, nie mam nic na nerwy...
Jak by jakiś adresik to wdzięczność moja straci granice
Pozdrawiam
tedi.
Czy któryś z Kolegów zna jakieś dobre forum komputerowe gdzie cierpliwi fachowcy odpowiadają na prawie proste pytania?
I prowadzenie za "rączkę" do celu. Potrzebowałem instrukcji obsługi do pewnego radia, zainstalowała się chyba niekompletna bo nie da się jej otworzyć, za to ikona na pulpicie jest plus otwieranie całych niechcianych stron w czasie np; przeglądania forum triody. Jak to g...o wywalić? Nie da się otworzyć -błąd w instalacji,w programach siedzi chyba pod inną nazwą, a w dodatku, nie mam nic na nerwy...
Jak by jakiś adresik to wdzięczność moja straci granice
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
Na elektrodzie w dziale komputerowym ci pomogą. Twój problem jest tam standardowy i dość typowy. Miałbyś linuxa nie miałbyś problemu.
Ja swój komputer po wielu próbach wyleczenia wreszcie odstawiłam na bok. Teraz ma swoje miejsce na strychu, bo serce by mi pękło gdybym miała się z nim rozstać.