Kolekcjoner

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

jugacz
20...24 posty
20...24 posty

Re: Kolekcjoner

Post autor: jugacz »

JAMCIR pisze:
TELEWIZOREK52 pisze:Ul. Grażyny. Zgadłem?
Być może. Było to kilka ładnych lat wstecz, więc dokładnie nie pamiętam, ale bardzo możliwe, że tak.
Nie wiesz może czy ten sklep nadal istnieje?

Pozdrawiam J.

Niestety nie istnieje. Ja pamiętam jeszcze ten sklep z lat '90-tych, na początku był to normalny BOMiS. Pamiętam jak do mojej Mazovii kupowałem tam klawiaturę za 1/10 ceny sklepowej - to była porządna, kubańska robota na kontaktronach. Kupowało się jak to w BOMiS-ie - 3 klawiatury, nowe, w każdej brakowało kilku klawiszy, trzeba było dobrać takie żeby łącznie był komplet. Wtedy facet miał tam głównie utylizację z przedsiębiorstw i urzędów: stare drukarki, komputery... i jeszcze do tego, oczywiście, remanenty ZURT-owsko-Unitrowskie.

Potem typ chyba trochę odleciał, zaczął gromadzić radyjka na potęgę. Pod koniec nic już w zasadzie nie sprzedawał, kiedyś wszedłem zapytać o trafopowielacz do Heliosa, popatrzył na mnie wzrokiem jak artysta któremu jakieś chamidło wenę odbiera... wyszedłem.

Jakieś dwa lata temu zobaczyłem - sezam zniknął. Dziś tam chyba jakaś knajpa jest, o ile jeszcze nie upadła...

Najbardziej jestem ciekaw co z kolekcją, PRL- u typ miał dużo, i to w niezłym stanie, widziałem też dwa gebelsiki i coś na mój gust przedwojennego. Mam nadzieję że nie trafił się jakiś zbrodniarz jak komornik w Pakości, co to 60 syrenek w roku 2013 na złom wywiózł... aż żal było na zdjęcia patrzeć...

Z takich sklepów jest jeszcze na Promenady (Dolny Mokotów - jedziesz Dolną w dół i pomiędzy Gagarina a Dolna jest). Oferta- głównie stare kompy klasy 486 - Pentium II i złom z różnych firm, ale czasami coś sie zdarza. Dwa lata temu na przykład kupiłem nowy tył do MK232.
ODPOWIEDZ