Hetman - Eranthis, preamp do racka na bazie Fendera.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- przemak
- 625...1249 postów
- Kontakt:
Re: Hetman - Eranthis, preamp do racka na bazie Fendera.
OK, czyli jest odpowiednia końcówka, rozumiem.
- Hetman
- 125...249 postów
Tak, ale dopiero gdy uporam się z bieżącymi pracami.kciuq pisze:Pojawią się zdjęcia końcówki?
Oczka mas są mocowane na nity ?
download/file.php?id=55210&t=1
Nie chciałbym się mądrzyć, ale czy nie obawiasz się, że ta płytka z podstawką lampy (i oczywiście samą lampą) może się ułamać od tej przykręconej do spodu obudowy? Masa lampy plus podstawka, plus drgania (pisałeś o obudowie "rack" w temacie) to chyba wymaga jakichś większych środków ostrożności? Sam nie jestem muzykiem, ale mam kilku kolegów z tej branży w tym kilku gitarzystów sesyjnych i wiem z opowiadań jak często musieli wozić na nagrania swój sprzęt - a mimo, ze był w kabinie samochodu kilka razy zdarzyły się kłopoty i musieli korzystać z serwisu - mimo, że sprzęt fabryczny, a więc jakby si8ę mogło wydawać - przystosowany do takiego przeznaczenia.
Swoją drogą - porządne obudowy tego typu (nawet te z linki zamieszczonej przez kolegę kciuq) wydają się niewspółmiernie drogie do porównywalnych w konstrukcji obudów nieprofesjonalnych. Ciekawe czemu...?
Nie chciałbym się mądrzyć, ale czy nie obawiasz się, że ta płytka z podstawką lampy (i oczywiście samą lampą) może się ułamać od tej przykręconej do spodu obudowy? Masa lampy plus podstawka, plus drgania (pisałeś o obudowie "rack" w temacie) to chyba wymaga jakichś większych środków ostrożności? Sam nie jestem muzykiem, ale mam kilku kolegów z tej branży w tym kilku gitarzystów sesyjnych i wiem z opowiadań jak często musieli wozić na nagrania swój sprzęt - a mimo, ze był w kabinie samochodu kilka razy zdarzyły się kłopoty i musieli korzystać z serwisu - mimo, że sprzęt fabryczny, a więc jakby si8ę mogło wydawać - przystosowany do takiego przeznaczenia.
Swoją drogą - porządne obudowy tego typu (nawet te z linki zamieszczonej przez kolegę kciuq) wydają się niewspółmiernie drogie do porównywalnych w konstrukcji obudów nieprofesjonalnych. Ciekawe czemu...?
- kciuq
- 1250...1874 posty
Jeżeli kolega JAMCIR posiadasz jakąś tańszą alternatywę do obudów zaproponowanych, nie wstydź się możesz dać namiary 

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Czytałem jakiś temat na elektrodzie, gdzie ktoś (chyba niejaki DJ matys) opisywał jakąś swoją konstrukcję, do której obudowę zakupił (chyba - nie pamiętam) na Wolumenie. Z tego co pamiętam kosztowała około 120 zł - co prawda narzekał że niezbyt przemyślana, ale efekt końcowy wydawał mi się do przyjęcia.kciuq pisze:Jeżeli kolega JAMCIR posiadasz jakąś tańszą alternatywę do obudów zaproponowanych, nie wstydź się możesz dać namiary
Pozdrawiam J.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Nie mam dostępu do Wolumenu, więc się nie wypowiem. Jak ktoś ma jakieś informację proszę o ujawnienie
.

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Jaką średnicę na skali mają zastosowane pokrętła ?
Kupiłem 20mm i nadają się do efektów
a wydawało się , że będą dobre
Kupiłem 20mm i nadają się do efektów

Zapewne użyto tutaj tych pokręteł - http://amptone.pl/p/262/300/galka-fende ... galki.html. Mają one kołnierze o średnicy 30 mm.