Dwa lata temu go uruchomiłem i nawet działał

Włączałem go okazjonalnie, tak tylko aby sie elektrolity naładowały, elementy wygrzały, styki przetarły.
Jednak zauważyłem że po np 30 min. pracy zaczyna coś śmierdzieć, okazało sie że smrodek wydobywa sie z cewek powielacza. Po jakimś roku (kilkanaście razy włączałem TV na 30-60 min w odstępach kilkudniowych) Padł transformator WN, okazało się że przepaliła się jedna z cewek na transformatorze WN.
Kupiłem gdzieś druga taka tesle i przełożyłem z niej transformator. TV zaczął działać ale teraz znowu czuje ten smrodek.
Wygląda na to ze któreś z uzwojeń sie grzeje i raczej jest to spowodowane czynnikiem poza samym trafo WN. Nie chce spalić tego drugiego trafo bo teraz znalezienie kolejnego dawcy jest prawie nieosiągalne.
Moja wiedza w kwestii pracy transformatora WN jest praktycznie zerowa więc liczę na Waszą (jak zwykle celną) pomoc.
Co może powodować przegrzanie jednej lub kilku cewek transformatora WN, co sprawdzić/wymienić.
Spalone trafo wyglądało tak że cewki nawinięte na karkasie jakby spuchły, widać to wyraźnie bo w miejscu gdzie przechodzi przewód (pojedynczy w tym TV) żarzenia DY86 jest wyraźna bruzda. Poza tym papier nasączony żywicą jest brązowy od przegrzania, jedynie jest jaśniejszy pod pętlą żarzenia.
Nie wiem która cewka się przepaliła bo niestety gdzieś mi się zawieruszył ten stary trafo
Dla ułatwienia załaczam kawałek schematu.
Pozdr
SL