Chcę nawinąć samodzielnie (bo mam prawie wszystkie materiały) 2 transformatory głośnikowe SE do 6P14P (5W 5200/8 om). Wiem, że mogę kupić, ale chciałbym zrobić sam.

Ostanio nawijałem takie trafa jakieś ćwierć wieku temu - nie jestem laikiem - ale z wprawy wyszedłem.

Mam rdzenie EI 78, karkasy (dawcą są 2 transformatory TGL 5/001 Indela), druty nawojowe. I stanąłem przed problemem zakupu przekładek izolacyjnych - posiadam ze starych zapasów jedynie papier z kondesatora olejowego - ten pójdzie na przekładki międzyuzwojeniowe w uzwojeniu pierwotnym o ile się jeszcze do czegoś nadaje. Ale potrzebuję chociaż ceratki izolacyjnej 0,15 (tej żółtej o charakterystycznym zapachu) na przekładki międzysekcyjne.
Gdzie coś takiego można obecnie kupić (w okolicznych sklepach z elektroniką patrzyli na mnie jak na wariata) ?
Co można innego zastosować na przekładki międzysekcyjne ? Myślałem o 4 warstwach foli do pieczenia (tej przezroczystej), ale nie mam pojęcia jaką to ma wytrzymałość elektryczną a doświadczalnie nie chciałbym sprawdzać

Pomysł z folią z kondensatora rozruchowego do silnika upadł bo tam jest folia metalizowana.
Co stosujecie z produktów obecnie dostępnych ?