Dzwonkowa , Inż Rabęcki ...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Dzwonkowa , Inż Rabęcki ...
W ubiegłym tygodniu ukazało się drugie wydanie kultowej , bez jakiejkolwiek przesady, szczególnie dla warszawiaków , książki Pawła Elszteina , " Moja Praga , Moja Warszawa " ( prawie pół tysiąca stron interesującej lektury ).Dwa tematy , opowieść o mieszkańcu ulicy Małej (równoległa do Wileńskiej ) inżynierze Władysławie Rabęckim historycznej postaci , zasłużonej dla narodzin polskiej radiofonii i telewizji a także pasjonująca opowieść z czasów przedwojnia i okupacji o PWATiT czyli "Dzwonkowej" i przedwojennym Biurze Badań Technicznych Wojsk Łączności to zbiór raczej mało znanych opinii publicznej faktów.
- Jado
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Re: Dzwonkowa , Inż Rabęcki ...
A gdzie ją można kupić? - bo internet nie podaje żadnego źródła...
Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Przyłączam się do pytania. Tym bardziej, że wprawdzie mieszkam na moim średnio ulubionym Bemowie, ale większość czasu spędzam na mojej ulubionej Pradze.
Mam nadzieje, że wszystkiego nie rozdano w czasie premiery w Muzeum Pragi.
Mam nadzieje, że wszystkiego nie rozdano w czasie premiery w Muzeum Pragi.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Spieszę z odpowiedzią.Książkę kupić można w trzech warszawskich księgarniach ,praktycznie w tej samej okolicy .Są to ,na Karowej poniżej Bristolu w księgarni-klubie nazwa "Spotkanie z Warszawą"
( może niedokładnie tak ale w nazwie jest Warszawa ) ,księgarnia "Libra" naprzeciw UW i księgarnia naukowa po przeciwnej stronie.Cena książki około 80 zł . Książka cieszy się dużym zainteresowaniem nie tylko w kraju. Poza naszymi radiowymi "klimatami" są też m.in super ciekawe teksty o Avii ( pierwszy polski silnik lotniczy ) , "Druciance" , "Pocisku" , praskich adresach Piłsudskiego...Tak na "prywatnym " marginesie ,w środę wieczorem po przyjściu z książką
zabrałem się do czytania i następnego dnia po południu dotarłem do końca ( trudno się oderwać )
Ps. Korzystając z okazji Wszystkim , aktywnym i biernym uczestnikom Triody życzę pomyślności i zdrowia , Wesołych Świąt i Dosiego 2015 Roku
( może niedokładnie tak ale w nazwie jest Warszawa ) ,księgarnia "Libra" naprzeciw UW i księgarnia naukowa po przeciwnej stronie.Cena książki około 80 zł . Książka cieszy się dużym zainteresowaniem nie tylko w kraju. Poza naszymi radiowymi "klimatami" są też m.in super ciekawe teksty o Avii ( pierwszy polski silnik lotniczy ) , "Druciance" , "Pocisku" , praskich adresach Piłsudskiego...Tak na "prywatnym " marginesie ,w środę wieczorem po przyjściu z książką
zabrałem się do czytania i następnego dnia po południu dotarłem do końca ( trudno się oderwać )
Ps. Korzystając z okazji Wszystkim , aktywnym i biernym uczestnikom Triody życzę pomyślności i zdrowia , Wesołych Świąt i Dosiego 2015 Roku