Witam mam następujący problem i proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów z forum.
Chciałbym sobie sprawdzić 2 lampy GU32 czy świecą. Chciałem z nich zrobić sobie taki żarzący gadżet na biurko tylko nie wiem jak je podłączyć pomoże ktoś ?
Wiem, że Zarzenie lampy może być dokonane w dwóch wariantach - 12,6V i 6,3V. Dla pierwszego wariantu należy napięcie 12.6V podłaczyć na nóżki 1-7. Dla drugiego wariantu nóżki 1-7 łączą się między sobą i napięcie 6,3 V podłacza się na zjednoczone nóżki 1-7 i nóżkę 5 .
Ale jak podam napięcie na lampę nic się nie dzieje. Żaden or nie istnieje między pinami 1,5,7. Jest coś ale jakieś śladowe ilość oporu na pinach 1 z 3 i 1 z 4 licząc od grubej nogi w prawo. Pomoże ktoś ?
Lampa GU32 podłączenie żarzenia
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Andrew
- 250...374 postów
Re: Lampa GU32 podłączenie żarzennia
Prawdopodobnie przepalone grzejniki katod...
...omne ignotum pro magnifico.../wszystko nieznane jest nadzwyczajne/.
Re: Lampa GU32 podłączenie żarzennia
Witam
Niestety nic z tych rzeczy
Jako iż jestem laikiem w tych sprawach na innym forum dostałem konkretną odpowiedź
Gruba noga jest nogą Nr.4. Źle liczysz nogi lamp to był klucz do zagadki - lampy ożyły dzięki.
Pozdrawiam

Jako iż jestem laikiem w tych sprawach na innym forum dostałem konkretną odpowiedź

Gruba noga jest nogą Nr.4. Źle liczysz nogi lamp to był klucz do zagadki - lampy ożyły dzięki.
Pozdrawiam