Zacznę od tego, iż miał to być zupełnie koncepcyjno-edukacyjny układ, który sprawdził się znakomicie i został przyjęty do dalszej "obróbki". VI stopni wzmocnienia, preamp (Soldano, Krank, Peavey) zmontowany na przerobionym PCB Atom Black 18, pętla lampowa z forum, końcówka mocy - zdublowany Atom Black 18. Płytka zasilacza jest nieco przerobiona od strony ścieżek, dodatkowo wykonany zasilacz dla przekaźnika w pętli FX. W przedwzmacniaczu i pętli pracują lampy 6N2P EW, natomiast w końcówce mocy jak w tytule... 4 x 6P14P EW. Przedwzmacniacz świetnie sprawuje się w niższym strojeniu gitary. Idealny do siódemki i ósemki, świetnie przenosi niskie częstotliwości - sprawdzone organoleptycznie

. Ponadto preamp zasilany jest napięciem anodowym ok 320V DC i takie jest najlepsze dla niego. Trafa wykonał Leszek Ogonowski, szaskę z aluminium oraz stalowe kratki/maskownice wg mojego projektu kolega Artur Grzejdak, obudowa zrobiona przez Radka Rymarza, panele to laminat typu Reverse. Miło jest patrzeć jak projekt z komputera zmienia się w realny twór i w dodatku jeszcze cieszy ucho i oko

Założenie było proste - jednokanałowy preamp do grania tylko i wyłącznie ciężkich klimatów. Jeśli chodzi o filmik... Gitara 6-cio strunowa, set: 13-60. Jakość dostała po doopie podczas wstawiania. Krótki bo krótki, ale chciałem choć trochę ukazać strukturę tego wzmacniacza. Nic specjalnego, nawet nie przykładałem się za bardzo do grania, chodziło mi tylko o taki ogólny zarys. Czekam na mojego "szczura" i resztę sprzętu, wtedy będzie lepsza jakość, póki co jest jak jest. Zdjęcia... tylko takie mi zostały więc daję co mam. Aha, jeszcze sprawa kontrolki pulsacyjnej na tylnym panelu. Ten otwór wentylacyjny nie bez kozery znajduje się właśnie w tym miejscu... rezystory mocy, radiator, etc. Ponieważ wzmacniacz będzie zapakowany do racka, a jak bywa w racku każdy wie, zasłonięcie tej kratki wentylacyjnej to bad idea. Z różnymi technicznymi współpracowałem i wiem, że nie każdy zwraca na to uwagę. Ta kontrolka - wierzcie mi - działa świadomie na korę mózgową takiego gościa.
W rzeczywistości gałki nie są różowe, a kontrolka jest purpurowa, a tu wyszła niebieska.
https://www.youtube.com/watch?v=pHokmC3 ... e=youtu.be