50 W a'la mesa
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: 50 W a'la mesa
A jaka trioda w tej drugiej się marnuje?
taka że zostaje mi jedna z preampu 4 stopnie + wtórnik = 5 i zostaje jedna nie wykorzystana. Ogólnie to ściągam z projektu kolegi Schizwania i on zastosował tam właśnie pentlę Pitera
No to marnuje się w preampie a nie w petli... w petli nic sie nie marnuje.
Wiem wiem tylko pytałem czy ma ktoś pomysł na tą z preampu w razie zastosowania pętli w pełni lampowej czy poprostu zostawić ją w spokoju,
Ja zawsze robiłem na niej drugi stopień kanału czystego (pierwszy stopień współny dla obu kanałów), ale byli tacy co łączyli ją równolegle z pierwszą triodą zmieniając wspólny Rk na 2 razy mniejszy.
A co jak by zrobić pętle nr 2, z tym, że w miejsce brakującej triody dać np MOSFET ?
Panowie ma ktoś namiar na jakąś firmę która wykona chassis według rysunku w autocadzie? Kolega który miał mi to zrobić jest non stop zajęty i już ze dwa miechy stoję z projektem części leżą i czekają 

- Hetman
- 125...249 postów
Ja Ci zrobię, podeślij mi projekt na maila.bartm71 pisze:Panowie ma ktoś namiar na jakąś firmę która wykona chassis według rysunku w autocadzie? Kolega który miał mi to zrobić jest non stop zajęty i już ze dwa miechy stoję z projektem części leżą i czekają
Odpaliłem przed chwilą wzmacniacz. Prąd spoczynkowy ustawiłem na 35mA na lampę, dobry czy może zmienić. Delikatny brumik przechodzi z NFB
po odłączeniu znika i jest cisza jak makiem zasiał wymienię przewód na ekranowany i powinna być cisza. zostało jeszcze polutować pentlę i przełącznik hedroom.
po odłączeniu znika i jest cisza jak makiem zasiał wymienię przewód na ekranowany i powinna być cisza. zostało jeszcze polutować pentlę i przełącznik hedroom.
Witam.
Niezły makaron tam masz w środku.
.
Będzie można usłyszeć ten wzmacniacz ? .
Pozdrawiam.
Niezły makaron tam masz w środku.

Będzie można usłyszeć ten wzmacniacz ? .
Pozdrawiam.
Niby sporo makaronu ale cały tor sygnałowy jest na pcb a przewody to albo lokalne punkty masy lub funkcyjne od rekonfiguracji kanałów, Więc oprócz wizualnego aspektu nie ma się co go czepiać
Usłyszeć ? Jak tylko skończę to od razu postaram się nagrać i wrzucę próbki 

Mam jakieś tam próbki nagrane tel. takie pitu pitu nic konkretneo
Są nagrane z pierwszego odpalenia wzmaka teraz trochę pozmieniałem... jak zrobię obudowę to jeszcze coś nagram.
pr1 gitarka z mocniejszym pickupem a druga ze słabszym..

pr1 gitarka z mocniejszym pickupem a druga ze słabszym..
- Załączniki
-
[Rozszerzenie mp3 zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
-
[Rozszerzenie mp3 zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]
the best high gain ever:
http://www.youtube.com/watch?v=vfPp64E9bTI
http://www.youtube.com/watch?v=vfPp64E9bTI