Witam,
Stałem się posiadaczem takiego czegoś, bo sam jeszcze nie wiem co to dokładnie jest.
Wyskalowany w neprach.
Na razie nie działa, przetwornica WN chyba nie startuje, żarzenie lampy osyloskopowej jest, plamki brak.
http://www.radiomuseum.org/r/praecitron ... nge_2.html
TF-NF-Pegelbildempfänger SV60 ...co to za cudo?, NRD
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- Michal_Pol
- 250...374 postów
Re: TF-NF-Pegelbildempfänger SV60 ...co to za cudo?, NRD
Witam,
SV60 to poziomoskp telekomunikacyjny, jak pomnę do 2,1MHz. Wymaga współpracy z generatorem GF60 lub GF61 z przystawką wobuloskopową. Może uda mi się znaleźć dokumentację.
SV60 to poziomoskp telekomunikacyjny, jak pomnę do 2,1MHz. Wymaga współpracy z generatorem GF60 lub GF61 z przystawką wobuloskopową. Może uda mi się znaleźć dokumentację.
Pozdrawiam
Marek vel HaMar
Marek vel HaMar
- Michal_Pol
- 250...374 postów
dokumentację udostępnił Ciasteczkowypotwór,
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypo ... c/SV60.pdf
za co z góry baaaardzo dziękuję
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypo ... c/SV60.pdf
za co z góry baaaardzo dziękuję

-
- 3125...6249 postów
W podanym przez Kolegę linku do R/M jest napisane po niemiecku:
Sichtgerät zur Darstellung der Frequenz- und Aplitudencharakteristik von Vierpolen im Bereich von 30 Hz bis 2 MHz.
Przyrząd do oglądania/zobrazowania charakterystyki częstotliwościowej i amplitudowej czwórników w zakresie od 30Hz do 2 MHz.Czyli także do badania przenoszenia wzmacniaczy audio.
Sichtgerät zur Darstellung der Frequenz- und Aplitudencharakteristik von Vierpolen im Bereich von 30 Hz bis 2 MHz.
Przyrząd do oglądania/zobrazowania charakterystyki częstotliwościowej i amplitudowej czwórników w zakresie od 30Hz do 2 MHz.Czyli także do badania przenoszenia wzmacniaczy audio.
- Michal_Pol
- 250...374 postów
Sprzęt uruchomiony, dodtkowo były zjedzone(chyba przez myszy) 3 kondensatory w odchylaniu X.
Teraz pewnie do szczęścia jest mi potrzebny jakiś generator wobulator?
Teraz pewnie do szczęścia jest mi potrzebny jakiś generator wobulator?
-
- 3125...6249 postów
Gratuluję Koledze.
Można podać sygnał z generatora akustycznego płynie przestrajany na wzmacniacz audio,przepuścić przez ten przyrząd i obserwować, jak wzmacniacz przenosi.Skoro ten miernik przenosi od 10tek Hz.
Podobnie pasmo przepuszczania p.cz. AM 465 do 473 kHz.(to są oczywiście opcje).
Można podać sygnał z generatora akustycznego płynie przestrajany na wzmacniacz audio,przepuścić przez ten przyrząd i obserwować, jak wzmacniacz przenosi.Skoro ten miernik przenosi od 10tek Hz.
Podobnie pasmo przepuszczania p.cz. AM 465 do 473 kHz.(to są oczywiście opcje).