Stoisko HF&M na Audio show
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 3 posty
- Kontakt:
Dla zainteresowanych:
http://www.audiostereo.pl/Audio_Show_na ... tml#bottom
Tym razem nie moglem sie powstrzymac, przepraszam.
http://www.audiostereo.pl/Audio_Show_na ... tml#bottom
Tym razem nie moglem sie powstrzymac, przepraszam.
- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Napiszesz jakąś bardziej szczegółową, rzetelną relację? Poczytalbym chętnie, co tam się dzieje...
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Dobrze, że taki show jest w ogóle organizowany. Do plusów można zaliczyć sporo sprzętu do obejrzenia, możliwość zebrania materiałów (w tym zaległych i brakujących HiFi i Muzyki
).
Niestety to w zasadzie wszystkie plusy.
Pokazy w malutkich pokojach hotelowych to fikcja. Ruch i niesamowity zaduch uniemożliwiają prawdziwy kontakt z grającym sprzętem. Brak kultury - ludzie gadają, przepychają się - po prostu mordęga. Pod koniec zwiedzania miałem już tego dość
Widziałem parę fajnych lampowych klocków - ale przy braku dobrego oświetlenia i złej ekspozycji niestety nie mogłem dojrzeć szczegółów technicznych - nad czym wielce ubolewam. Niektóre wzmacniacze nie miały nawet zdjętych ochron na lampy, które wszystko zasłaniały

Niestety to w zasadzie wszystkie plusy.
Pokazy w malutkich pokojach hotelowych to fikcja. Ruch i niesamowity zaduch uniemożliwiają prawdziwy kontakt z grającym sprzętem. Brak kultury - ludzie gadają, przepychają się - po prostu mordęga. Pod koniec zwiedzania miałem już tego dość

Widziałem parę fajnych lampowych klocków - ale przy braku dobrego oświetlenia i złej ekspozycji niestety nie mogłem dojrzeć szczegółów technicznych - nad czym wielce ubolewam. Niektóre wzmacniacze nie miały nawet zdjętych ochron na lampy, które wszystko zasłaniały

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
nieprzyzwoita fotka
Dużo zdjęć w odpowiednim wątku na Lukarze: http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=22471
Szczegółów technicznych istonie mało ale wobec narzekań, że lampy były nie dość rozebrane wkleję niezbyt przyzwoite zdjęcie pewnej lampy z pokoju Nykiela. Napędzała ona fikuśnie wyglądające kolumny ale głównym bohaterem miał być przetwornik, który według zapewnień konstruktora można było podłączyć do jakiego bądź odtwarzacza i... I istotnie było super, co dośc zgodnie potwierdzano ale ile w tym było zasługi tego przetwornika (12 tysięcy), ile kolumn (kilkanaście tysięcy) a ile pozostałych elementów - nie rozstrzygnę. Odtwarzacz to był jakis plastikowy Pionek (z odwróconym napędem), a obok na krzesle czekał jeszcze jakiś plastikowy Denon. Wszystko to - co trzeba podkreślić - była polska myśl techniczna
Zdjęcie kolegi ygreka.
Szczegółów technicznych istonie mało ale wobec narzekań, że lampy były nie dość rozebrane wkleję niezbyt przyzwoite zdjęcie pewnej lampy z pokoju Nykiela. Napędzała ona fikuśnie wyglądające kolumny ale głównym bohaterem miał być przetwornik, który według zapewnień konstruktora można było podłączyć do jakiego bądź odtwarzacza i... I istotnie było super, co dośc zgodnie potwierdzano ale ile w tym było zasługi tego przetwornika (12 tysięcy), ile kolumn (kilkanaście tysięcy) a ile pozostałych elementów - nie rozstrzygnę. Odtwarzacz to był jakis plastikowy Pionek (z odwróconym napędem), a obok na krzesle czekał jeszcze jakiś plastikowy Denon. Wszystko to - co trzeba podkreślić - była polska myśl techniczna

- Załączniki
-
- i całość razem z kolumnami i cudownym przetwornikiem
- Nykiel - całość.jpg (39.26 KiB) Przejrzano 974 razy
-
- wzmacniacz raczej rozebrany
- Nykiel - wzmacniacz.jpg (30.22 KiB) Przejrzano 996 razy
You're nobody without Naim! *
* "Jesteś nikim bez Naima", motto z forum, na którym posiadacze tego sprzetu utwierdzają się nawzajem w przekonaniu, iż ich sprzęt jest naj, naj, naj zamiast słuchać muzyki.
* "Jesteś nikim bez Naima", motto z forum, na którym posiadacze tego sprzetu utwierdzają się nawzajem w przekonaniu, iż ich sprzęt jest naj, naj, naj zamiast słuchać muzyki.
- jdubowski
- moderator
Re: nieprzyzwoita fotka
Na czym ten wzmacniacz jest zrobiony? Na chińskiej produkcji kopiach AD1?Rafał pisze:Szczegółów technicznych istonie mało ale wobec narzekań, że lampy były nie dość rozebrane wkleję niezbyt przyzwoite zdjęcie pewnej lampy z pokoju Nykiela.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
Witam.
Pozdrawiam
Mnie to wygląda na jedną z najdroższych wersji lampy 300B ( TJ 300B Mesh Anode Globe). Produkowana jest bodajże w Chinach, a to co ją wizualnie różni od wersji standardowej to inny kształt bańki oraz anoda wykonana z jasnej dziurkowanej blachy, przez którą dość dobrze widać żarzące się w środku druciki katody. Słyszałem, że kosztuje około 270 dolarów. Lampy te stosuje np. firma „Ancient Audio” z Krakowa w swoich wzmacniaczach „Silver Grand Mono” o mocy 18W (zdjęcia w załącznikach).jdubowski pisze:Na czym ten wzmacniacz jest zrobiony? Na chińskiej produkcji kopiach AD1?
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- Silver_2.jpg (97.51 KiB) Przejrzano 930 razy
-
- Silver_1.JPG (96.55 KiB) Przejrzano 942 razy
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Ten wzmacniacz w pokoju "Nykiela" bardzo mi się spodobał.
Podobno to zestaw do złożenia (KIT) Audio Note. Coś podobnego można rzeczywiście znaleźć pod tym linkiem:
http://audionotekits.espyderweb.net
Podobno to zestaw do złożenia (KIT) Audio Note. Coś podobnego można rzeczywiście znaleźć pod tym linkiem:
http://audionotekits.espyderweb.net
Pozdrawiam