Moj pierwszy projekt

Wzmacniacze gitarowe, efekty i inne zagadnienia "okołogitarowe".

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Marvel
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Moj pierwszy projekt

Post autor: Marvel »

Na siatce pierwszej triody nie dajesz rezystora?
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: TooL46_2 »

Oczywiscie, ze daje :oops: W rzeczywistosci jest 33k. Tak to jest, jak sie przerysowuje 10k razy ;) Dzieki za zwrocenie uwagi. Chyba juz za pozno u mnie na rysowanie czegokolwiek... Wrzucam poprawny w poprzedni post.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
Awatar użytkownika
TooL46_2
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Post autor: TooL46_2 »

Sorry za ogrzewanie kotleta ale po wielu latach w koncu udalo mi sie nagrac probki mojego wyrobu z ktorym sie tutaj meczylem. Schemat odszedl dosc daleko od pierwowzoru -- moze kiedys zamieszcze jak sie uporam z innymi sprawami ;)

3 stopniowy preamp + wtornik na 6N2P-EW, petla szeregowa na jednej 6N2P-EW, inwerter dlugoogonowy. Koncowka na 6V6-S JJ (sprawuja sie naprawde niezle).

Nagranie: gitara -> kabel -> wzmacniacz -> paczka. Gain na godzinie 12., Bass na 11., Middle na 4., Treble na 1. MV rozkrecony do polowy. Nagrywane z GoPro ale charakter przesteru mysle slychac. Z gory przepraszam za jakosc mojej 'gry' na gitarze ;) ale niewiele czasu mam na trening.... W dodatku -- wiekszosc rzeczy byla tworzona w locie, pelna improwizacja.

http://youtu.be/6rWOK064xB4
Pozdr,
-Tomek Drabas
________
‎"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein

tomdrabas.com
ODPOWIEDZ